Projeler Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Üretici Kadın Kooperatifi

Üretici Kadın Kooperatifi

 

Narlıdere’nin üretici kadınları tek çatı altında buluştu

 

Narlıdereli kadınlara yönelik yatırım politikalarına hız veren Narlıdere Belediyesi, Üretici Kadın Kooperatifi kurdu. 2'nci İnönü Mahallesi'ndeki Yaşar Kemal Tesisleri'nde faaliyet gösterecek olan kooperatif, coşkulu bir törenle açıldı. Açılışta, Narlıdere Belediyesi'nin trio grubu müzik dinletisi sundu, ikramlar yapıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve beraberindekiler; seramik, gıda ve tekstil atölyelerini gezdi.

 

Kooperatifteki üretim sürecine, kısa sürede onlarca kadın katıldı. Narlıdereli kadınlar, kooperatifte aldıkları eğitimlerin ardından ürettikleri el emeği göz nuru eserleri satarak aile ekonomisine katkı sunmaya başladı. Yaşar Kemal Tesisleri’ndeki kafeterya kadınlara tahsis edildi. Yukarıköy’de yine kadınlar için bir satış ofisi hazırlandı. Belediyenin tüm ikramları, kadın kooperatifinden sipariş edilmeye başlandı. Kooperatif bünyesinde düzenlenen kurslar kapsamında, lavanta ve kekik kursları da açıldı. Kooperatifin bahçesine lavanta dikimi yapıldı. Ürünlerin esansının çıkartılacağı ve üretimde kullanılacağı belirtildi.Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifini kurduk. Üretim ve satış yerlerini gösterdik. 130 kadınımıza istihdam imkânı sağladık.

 

 

Denetimli gıda üretiminin gerçekleştirildiği kooperatifte, kooperatif bünyesinde belirli sürelerde açılacak olan kurslara kayıt olmak isteyenlerin, 238 8743 numaralı telefondan ve Narlıdere Belediyesinin 5'inci katındaki iletişim ofisinden bilgi alabileceği kaydedildi.

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp