Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.06.2015 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KASEDİ

Karar Tarihi      : 01.06.2015

Dairesi  : YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu       : -

Konusu:  MECLİS KASEDİ

Dönemi             : HAZİRAN

Oturum : 7. Birleşim 1. Oturum

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

 

 

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

 

Belediye Meclisi, Meclis Başkanı Abdül BATUR Başkanlığında, üyeler Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Asker GÜNEŞ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ,Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN,  Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ,  Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Meryem BÜKE,Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU, mevcudiyetiyle toplandı.

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- İlçemiz 1/1000 ölçekli uygulama imar notlarında bina yükseklikleri ile ilgili düzenlemeler hak. Başkanlık Önergesi(Karar No/78)

         İlçemiz 1/1000 ölçekli uygulama imar notlarında bina yükseklikleri ile ilgili düzenlemeler hakkındaki önergenin İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi. 

2- İlçemiz sınırları içerisinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çerçevesinde sosyal donatı alanları, belediye hizmet alanları (BHZ), resmi tesis alanları, sağlık tesisi alanları ve eğitim siteleri gibi kamusal alanlarda bina yüksekliklerinin belirlenmesi hak. Başkanlık Önergesi   (Karar No/79)

       İlçemiz sınırları içerisinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çerçevesinde sosyal tesis alanları, resmi tesis alanları, sağlık tesisi alanları,  belediye hizmet alanları, ve eğitim tesisi gibii kamusal alanlarda bina yüksekliklerinin belirlenmesi hakkındaki önergenin İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği karar verildi. 

IV- KOMİSYONDAN GELEN MAZBATALAR

1- İzmir İli Narlıdere İlçesi 6741 ada, 1 nolu parsel ile ilgili kamu denetçiliği kurumunun talebi hak. İmar Komisyonu Raporu (Karar No/80)

          İzmir İli Narlıdere İlçesi 6741 ada, 1 nolu parselin imar planı ve imar uygulaması ile ilgili hukuksal olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hukuk İşleri Müdürlüğümüzden görüş alınmak üzere komisyon gündeminde bırakılmasının uygunluğunun kabulüne oy birliği karar verildi. 

2- İzmir İli Narlıdere İlçesi Limanreis Mah.Mülkiyet kayıklığı olan imar adalarının düzenlenmesi ile ilgili İmar Planı Değişikliği hak. İmar Komisyonunu Raporu(Karar No/81)

        Limanreis Mahallesi sınırları içerisinde kalan söz konusu bölgeye ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı üzerinde yapılan çalışmalar ilgili Müdürlük tarafından henüz tamamlanmadığından İmar Komisyonunun gündeminde bırakılmasının kabulüne oy birliği ile karar veridi

3- İzmir İli Narlıdere İlçesi Altıevler Mahallesi 83 ve 82 nolu adalara isabet eden imar adalarının yeniden düzenlenmesi hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/82)

         Altıevler Mahallesi sınırları içerisinde kalan söz konusu bölgeye ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı üzerinde yapılan çalışmalar ilgili Müdürlük tarafından henüz tamamlanmadığı için dosyanın İmar Komisyonunun gündeminde bırakılmasının kabulüne oy birliği ile karar verildi. 

4- İzmir İli Narlıdere İlçesi Limanreis Mahallesi 21I-Id pafta, 6058 ada, 1 parsel ile ilgili plan değişikliği hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/83)

           İzmir İli Narlıdere İlçesi Limanreis Mahallesi 21I-Id pafta, 6058 ada, 1 parsel ile ilgili plan değişikliğinin; Komisyondan geldiği şekli ile  İzmir Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığından görüş alınmak üzere dosyanın ilgili müdürlüğe iade edilmesine, görüş alındıktan sonra plan değişikliğinin incelenmesini kabulüne oy birliği ile karar verildi. 

5- İzmir İli Narlıdere İlçesi 6533 ada ile ilgili plan değişikliği hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/84)

          Mülkiyeti belediyemize ait 6533 ada 5 parsel ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 6 parselin; Komisyondan geldiği şekli ile "Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine ayrıca 5 nolu parsel üzerinde bulunan mevcut binalar da dikkate alınarak belediye hizmet alanı açılımına idari, sağlık, kültür, ticaret, pazaryeri, turistik tesis vb. ünitelerinin ilave edilmesine ve max kaks: 2.00 ve hmax: 27.80 şeklinde yapılaşma nizamı getirilmesinin uygunluğunun kabulüne oy birliği ile karar verildi. 

6- Özgecan ASLAN isminin Narlıdere'de en uygun bir yere verilmesi hak. Çevre Komisyonu Raporu(Karar No/85)

          Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi içerisinde yer alan binanın 2. katındaki kafeterya içinde bir kütüphane düzenlenmesi yapılarak bu yere Özgecan ASLAN Kütüphanesi isminin verilmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          Tuna TÜRKSEVER: Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümü nedeni ile yaptığı konuşmada Sadece barış ve özgürlük isteyen bir toplumun  kendisine uygulanan şiddete karşı birlik dayanışma ve özgürlük isteklerinin Türk toplumunun ve gençliğinin dünyaya örnek olacak haykırışı olduğunu dile getirerek Gezi parkı olayları sırasında  hayatlarını kaybeden tüm canları bir kez daha saygıyla andı.

          Tuğrul YEMİŞÇİ: İslam aleminin önemli günü olan Berat Kandili gecesi dolayısı ile bütün halkımıza hayırlar getirmesini temenni etti. 7 Haziran genel seçimlerinin huzur içinde sükun içinde sonuçlanması ve ülkemize, meclisimize siyasi partilerimize, hayırlı olmasını diledi.

          BAŞKAN: Pazar günü yapılacak seçimlerin tam bir demokrasi şöleni içinde kavgasız, gürültüsüz ve ülkemize faydalı sonuçlar getirmesi dileği ile bir seçim olmasını temenni etti.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Hakan KILIÇ, Kazım ARDIÇ ve Aydın ÖZDEMİR... mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp