AnasayfaHaberlerKAMUOYUNUN DİKKATİNE!

HABERLER Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

 

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

 

        Narlıdere Belediyemiz’de hali hazırda aylık en düşük işçi maaşı net: 6.674,00 TL, ortalama işçi maaşı net 7.023,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 8.301,00 TL'dir. Mart ayından bu yana sürdürdüğümüz toplu sözleşme sürecinin sonunda Belediyemiz’in tüm imkanları işçimizin lehine zorlanarak aylık en düşük işçi maaşı net 9.857,00 TL, ortalama işçi maaşı net 10.332,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 12.070,00 TL olacak şekilde teklif sunulmuştur. Buna yıllık ikramiye ve yan haklar da dahil edildiğinde en düşük işçi maaşı aylık net 12.566,00 TL olmaktadır. Ancak Belediyemiz’de örgütlü işçi sendikamız %115 i aşan oranda zam teklifinde ısrarcı olduğundan, üzülerek belirtmek isteriz ki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. 

 

     Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücündeki azalma hepimizin ortak sorunu olmakla beraber, Belediyemiz gelirlerinde %50 oranında dahi artış olmamışken %115 oranında ücret artışı gerçekleştirip düzenli maaş ödemesini sürdürebilme imkânımız bulunmamaktadır. Bu nedenle işçi sendikasının aldığı karar doğrultusunda 13 Temmuz sabahından itibaren grev uygulaması başlayacaktır. Belediye hizmetlerinde oluşabilecek kesinti ve aksaklıklar için halkımızın hoşgörü ve anlayışına sığınıyor, tedbirli davranılmasını talep ediyoruz.

 

       Belediyemizin tüm koşullarını zorlayarak verebildiği en yüksek zam oranının bu olduğunu da değerli işçilerimizin bilgisine sunuyor, yetkili sendikamızla yapacakları istişare sonucunda sözleşmeyi masada bitirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz. Sendikamızla bugüne kadar demokratik bir ortamda devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizi, Narlıdere halkımıza ve çalışanlarımıza grev olumsuzluğunu yaşatmadan karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde sonuçlandıracağımıza olan inancımızla herkesin bayramını kutluyoruz.

 

 

 

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp