AnasayfaHaberlerNarlıdere'de Terra Madre günü kutlandı!

HABERLER Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Narlıdere'de Terra Madre günü kutlandı!

Narlıdere'de Terra Madre günü kutlandı!

Narlıdere'de Terra Madre günü kutlandı!

 

Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food topluluğunun üyesi olan Narlıdere Belediyesi,  her yıl aralık ayında topluluk üyesi birliklerin etkinlikleriyle kutlanan Terra Madre (Toprak Ana) gününü düzenlediği etkinlikle kutladı. Etkinlik kapsamında Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi'nin hazırladığı ürünlerin tadımı yapıldı.

 

‘Slow Food ‘çalışmaları kapsamında, yerel lezzetleri geliştirme çalışmalarına devam eden Narlıdere Belediyesi, Toprak Ana Günü'nü Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda kutladı. Etkinlikte Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi'nin hazırladığı nar lokumu ve zeytinyağının tadımı ile aşure dağıtımı yapıldı. Slow Food Türkiye’nin kurucularından gazeteci-yazar Nedim Atilla’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Narlıdere Belediyesi’nin meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘HEDEFİMİZ İYİ, TEMİZ VE ADİL GIDA’

 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Pandemi, bizlere tarım, gıda ve üretim zincirinin devam etmesinin vazgeçilmez olduğunu ve sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha gösterdi. Narlıdere Slow Food Birliği olarak ilçemizin lezzetlerini ve güzelliklerini ilçemiz dışından  gelen İzmirliler ile yerli ve yabancı turistlere sunmak amacıyla çalışıyoruz. Hedefimiz, vatandaşlarımızı iyi, temiz ve adil gıdaya ulaştırmak" dedi.

 

‘TOPRAK ANAYA BORÇLUYUZ’

 

Slow Food Türkiye’nin kurucularından Nedim Atilla," Slow Food hareketi kurulduğundan bu yana her şeyi toprak anaya borçlu olduğumuzu aklımızdan çıkarmıyoruz. Önümüzde ki eylül ayında ilk kez İtalya dışında bir Terra Madre kutlaması yapılacak. Akdeniz çanağından ve dünyanın dört bir yanından çok sayıda üretici İzmir’e gelecek. Böylece İtalya dışındaki ilk tarım, toprak ve toprak anaya saygı fuarını İzmir’de düzenlemiş olacağız. Bu etkinlikte Narlıdere Slow Food komitesi de yer alacaktır. Narlıdere’nin Slow Food gönüllüsü bir ilçe olduğunu herkese gösterme şansımız olacak. Artık ne yediğimiz ekmeğin ekmek olduğundan eminiz, ne de üretilen et ve sütün gerçek gıda olup olmadığından haberdarız. Bu sebeple bağışıklık sistemimiz olumsuz etkileniyor ve hastalanıyoruz. Toprak Ana etkinliğini düzenleyen Narlıdere Slow Food Birliğimizin lideri İlke Engin ile yönetim kuruluna ve bize ev sahipliği yapan değerli Belediye Başkanımız Ali Engin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp