AnasayfaHaberlerYukarıköy’ün çehresi değişiyor!

HABERLER Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Yukarıköy’ün çehresi değişiyor!

Yukarıköy’ün çehresi değişiyor!


Yukarıköy’ün çehresi değişiyor!

 

Narlıdere Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak için başlatılan Yukarıköy Restorasyon Projesi kapsamında, bölgede bulunan 80 yapıdan 5’inin restorasyonu tamamlandı. Başkan Ali Engin “Tarihi güzelliğimizi yarınlara sağlıklı bir şekilde aktarmak istiyoruz. Yenilenen Yukarıköy’ün ilçe ve kent turizmine katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.

 

ASLINA UYGUN YENİLEME

 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Kaymakam Suat Dervişoğlu, Yukarıköy Yenileme ve Sağlıklaştırma Projesi’ni yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İzmir Valiliği’nin katkıları ile yaklaşık 7 ay önce başlayan proje kapsamında, bölgedeki 80 yapının 5’inin restorasyonu tamamladı. 10 ev için çalışma başlatıldı. 1,5 yıl sürmesi beklenen projede, yapıların aslına uygun olarak restore edileceği, kapı ve pencere dekorasyonlarının değişeceği, çatı- baca ve dış duvarların da aslına uygun olarak yenileneceği belirtildi.

 

MEYDANA MODERN DOKUNUŞ

 

Yenileme çalışmalarının Tarihi Yukarıköy Meydanını ve ara sokaklarını da kapsayacağı, meydana çıkan sokakların granit ve doğal taşlarla yenileneceği, modern aydınlatma direkleri ve şehir mobilyaları ile meydanın modernize edileceği ifade edildi.

 

“GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Yukarıköy'ü nasıl koruyabiliriz, güzelleştirebiliriz ve gelecek nesillere aktarabiliriz düşüncesiyle planlamamızı yaptık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir Valiliği’nin destekleri ile yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Amacımız bu kültürel varlığın gelecek nesillere aktarılması ve Narlıdere'de yaşamaya devam etmesidir. Yenilenen Yukarıköy’ün ilçe ve kent turizmine katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu da “Narlıdere’nin tarihi güzelliğini yarınlara sağlıklı bir şekilde aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp