AnasayfaHaberlerNARLIDERE’DE, PİR SULTAN ABDAL PARKI İÇİN GERİ SAYIM

HABERLER Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

NARLIDERE’DE, PİR SULTAN ABDAL PARKI İÇİN GERİ SAYIM

NARLIDERE’DE, PİR SULTAN ABDAL PARKI İÇİN GERİ SAYIM

 

Narlıdere Belediyesi’nin ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir Sultan Abdal Parkı’nı yenilemek için başlattığı projede önemli bir eşik aşıldı. Yasal nedenlerle iptal edilen ilk ihalenin ardından 20 Aralık’ta yapılan yeni ihale tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak projeyi bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Katılımcı 2 firmadan daha düşük teklif veren firmayla perşembe günü sözleşme imzalayacağız. Sözleşme tamamlandığında çalışmalar hızla başlayacak” diye konuştu

 

Narlıdere Belediyesi’nde 2023 yılının ilk olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’im başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi oldu. Mecliste, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha önce imzalanan işbirliği protokolünün yeni ihale koşullarında da devamı için Belediye Başkanı Ali Engin’e yetki verilmesi kararlaştırıldı.

 

SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ

 

Yeni yılın ilk meclisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “2023’ten umudumuz yüksek. 2022’de ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlardan herkes gibi belediyemiz de etkilendi. 2023’te projelerimizi tamamlamak için yoğun bir gayret içerisinde olacağız. Belediye meclis üyelerimizle, mesai arkadaşlarımızla vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nin ihalesinin daha önce yasal nedenlerle iptal edildiğini hatırlatan Başkan Engin, “20 Aralık’ta projenin ihalesini yeniden yaptık. Katılımcı 2 firmadan daha düşük teklif veren ile Perşembe günü sözleşme imzalayacağız. Sözleşme tamamlandığında çalışmalar hızla başlayacak. Önümüzdeki 1 yıl içinde Narlıdere için uzun süredir öngörülen bu eser tamamlanacak ve halkın hizmetine sunulacak. Büyükşehir Belediyemizin yeni ihalede de desteğinin devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

2023 YATIRIM YILI OLACAK

 

2023 yılının Narlıdere’de yeni yatırımların hizmete alındığı bir sene olacağının altını çizen Başkan Engin, “Bütün birimlerimizi Atatürk Kültür Merkezi’nin alt katında yer alan alana taşıyoruz. Sonbahar ayında vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Yukarıköy’ün restorasyonu yüzde 90 oranında tamamlandı. Zemin döşemeleri ve peyzaj işlemlerine başlıyoruz. Bahar aylarında tamamlamayı arzuluyoruz. Ilıca Mahallemizde Narçiçekleri Anaokulları’nın yeni şubesini açacağız. Yine Ilıca Mahallesi’nde Sahilevleri’ndeki Mandalin Kafe’nin yeni şubesini açacak ve halkımızın kullanımına sunacağız. Narlıdere’mize metronun gelmesiyle ilçemizin turizm ve gastronomi merkezi olması yönünde çok önemli aşama tamamlanmış olacak. Narlıdere Slow Food Birliği, bisiklet yolları, sokak sağlıklaştırmaları hep bu amacımıza hizmet ediyor. Vatandaşlarımız da yaptıklarımızı takdir ediyor. İnsanı, tarihi ve doğayı esas alan çalışmalarımız yeni yılda da devam edecek. Ben meclis üyelerimize, personelimize, kaymakamlığımıza, devlet kurumlarımıza, STK’larımıza, muhtarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Geçmiş karar özetlerinin okunup onaylandığı meclis toplantısı, mazeretlerin kabulü, dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi. Narlıdere Belediyesi Meclis Toplantısının ikinci oturumu 6 Ocak Cuma günü yapılacak.

 

PİR SULTAN ABDAL YAŞAM VADİSİ PROJESİ

 

Yaklaşık 25 bin metrekarelik alana yapılacak olan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, tamamlandığında Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olarak hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak projede, amfi tiyatro, 100 araçlık kapalı otopark, konser alanı, çok amaçlı salonları, çocuk oyun alanları, dinleme yerleri, yürüyüş yolları ve yeme içme alanları yapılacak. Proje tamamlandığında alandaki yeşil alan miktarı 2 katına çıkacak. 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp