AnasayfaHaberlerYUKARIKÖY’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

HABERLER Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

YUKARIKÖY’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

YUKARIKÖY’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

 

YUKARIKÖY’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

 

Narlıdere’nin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’de tarih yeniden canlanıyor. Narlıdere Belediyesi, İzmir Valiliği’nin katkısı ile bölgedeki 122 binayı ve sokakları aslına uygun olarak yeniliyor. 2020 yılının Eylül ayında restorasyon çalışmalarının başladığı projenin, önümüzdeki ekim ayında sona ermesi planlanıyor.

Narlıdere Belediyesi, Narlı Mahallesi sınırları içerisine bulunan ve bölgenin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy’ü yeniliyor. 2020 yılının Eylül ayında İzmir Valiliği’nin katkıları ile başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 1992 yılında İzmir 1 numaralı kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kentsel sit alanı ilan edilen bölgede 9 tanesi tescilli olmak üzere 61 ana bina ve ekleriyle birlikte toplam 122 binanın yenileme çalışmaları yapılıyor.  Projenin ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

 

DEĞERİNİ BULACAK’

 

Yukarıköy’ün ilçenin en eski yerleşim yeri olduğunu belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Yukarıköy, çok özel bir bölge. Buradaki evlerin tamamına yakını tarihi binalardan oluşuyor. İlçemiz yıllar içerisinde genişlemiş ve bu bölge bakımsız kalmış. Sit alanı olan bölgede ‘Narlı Mahallesi Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Uygulama’ projesi için 2020 yılının Eylül ayında düğmeye bastık. Tarihi binalar aslına uygun şekilde, ilk günkü haline geliyor. Projemiz, hız kesmeden devam ediyor. Restorasyon çalışmaları tamamlandığı zaman Yukarıköy, turizm bölgesi olacak. Önümüzdeki ekim ayında projemizi tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp