Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.03.2017 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-03-2017

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2017

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: MART

Oturum

: 4. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Serpil AKGÜN, Akın ADIGÜZEL, Asker GÜNEŞ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- İzmir İli Narlıdere İlçesi , Çamtepe mahallesi, 145 ada 327,328,341,340,342 nolu muhtelif parsellerin isabet ettiği B-5 ve B-4 yapılaşma nizamındaki imar adasına ada ayrım çizgisi  ilave edilmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hak.   (Karar No/10)

          İlçemiz Narlıdere'ye ait yürürlükte olan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı incelendiğinde, Çamtepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 145 ada 327, 328, 341, 340, 342, 198, 336, 343, 335, 111, 124, 339, 260 ve 8140 ada 1, 2, 3 nolu parsellerin "B-5" ve "B-4" nizamlı, "TM" koşullu imar adasına isabet ettiği görülmüştür. Ancak söz konusu parsellerin isabet ettiği imar adasında ada ayrım çizgisinin belirlenmediği tespit edilmiştir. Konuya esas imar adasının Mithatpaşa Caddesi'ne cepheli (145 ada 327, 328, 341, 340, 342 ve 198 nolu parseller) parsellerin 25.05.1989 tarihinde onaylanan 1/1.000 ölçekli Narlıdere Revizyon Uygulama İmar Planında "B-5" nizamlı, "TM" koşullu imar adası olduğu tespit edilmiştir. Aynı imar adasına isabet eden ve Güngören Caddesi'ne cepheli (145 ada 336, 343, 335, 111, 124, 339 ve 8140 ada 1, 2, 3 nolu parseller) parsellerin ise, 25.05.1989 tarihinde onaylanan 1/1.000 ölçekli Narlıdere Revizyon Uygulama İmar Planında "B-4" nizamlı, "TM" koşullu imar adası olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle söz konusu imar adasındaki parsellere "B-5" ve "B-4" yapılaşma nizamlarından hangisinin isabet ettiği anlaşılabilmesi açısından 145 ada 260 ve 198 nolu parsellerin arasında ada ayrım çizgisi belirlenmesine yönelik 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması hakkındaki önergenin  İmar Komisyonunda görüşülmesinin  kabulüne oy birliği ile karar verildi.

2- İlçemiz Narlıdere’ye ait 1/1000  ölçekli uygulama imar planı kapsamında  hazırlanan 2015-2020 yıllarını kapsayan 8. Beş yıllık imar programının  belirlenmesi hak.  (Karar No/11)

          İlçemiz Narlıdere'ye ait 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı kapsamında hazırlanan 2010-2015 yıllarını kapsayan 7. Beş yıllık imar programının süresi tamamlanmıştır. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 10. maddesi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/u maddesi gereğince 2015-2020 yıllarını kapsayan 8. Beş yıllık imar programının belirlenmesi hakkındaki önergenin  İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

3- Pir Sultan Abdal Parkı içindeki Belediyemize ait yapımı yeni tamamlanan Sosyal tesisin Narlıdere Spor Kulübüne  tahsisi hakkında protokol yapılabilmesi için Belediye Başkanımıza yetki verilmesi hak. (Karar No/12)

          İlçemizde bulunan  her yaştaki vatandaşlarımıza sporun tüm branşlarını sevdirmek  onların beden ve ruhsal yapılarının  gelişmesine katkı sağlamak, sporda bilimselliği öğretmek, kötü alışkanlıklardan kurtarmak, boş zamanlarını olumlu  bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak  erdemli, paylaşımcı, hoşgörülü, kardeşliği, sabretmeyi, çalışmayı, hedef belirleyebilen, sağlıklı ve topluma faydalı  sosyal bireylerin  yetişmesini sağlamak ve Belediyemizin düzenleyeceği  akıl oyunları ile diğer spor yarışmaları  faaliyetleri kapsamında  birlikteliği sağlamak  sporun gelişimi için  ortak projelerimizi çoğaltmak amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. (ondörtüncü),  15.(onbeşinci)  ve 75. (yetmişbeşinci) maddeleri ve  5018  sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu gereğince Mülkiyeti Belediyemize ait olan  İlçemiz Yenikale Mahallesi Sütçüler caddesi  Pir sultan Abdal  parkı içerisinde No:119'da bulunan "Akıl oyunları ( Briç, satranç,dama ve diğer sportif faaliyetler oynanmak üzere) yapılan tek katlı yapının ekli protokol şartlarına bağlı olarak 10 yıllığına Narlıdere Belediyesi  Spor Kulübü Derneğine Tahsis edilmesine, iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesine  oy birliği ile karar verildi.

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

          Komisyonlardan Gelen Rapor bulunmadığından Meclis Üyelerince Verilen Önergeler Bölümüne geçilmiştir.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve Temenniler bölümüne geçiyoruz. Buyurun sayın TÜRKSEVER.

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın başkan değerli meclis sizlerin de bildiği gibi geçtiğimiz hafta içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız sayın KOCAOĞLU ve bürokratlarının davası  sonuçlandı. Adalet yerini buldu. Doğru bir tanedir. Sayın başkanımıza ve bürokratlarına buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. . Ayrıca Eski Meclis üyemiz Ferudun GÜLEL’in ablası Feray BAK’da hastanede bir operasyon geçirdi halan hastanede biz de buradan kendisine acil şifalar diliyoruz. Ayrıca meclis Üyelerimizde Sibel SESSİZ in babası Ali SESSİZ ayrancı Ali Amcamızı kaybettik. Allahtan rahmet diliyoruz ailesine de başsağlığı diliyoruz.  Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından  Nobel edebiyat ödülüne aday gösterilen ilk türk yazar İlçemizde onun büyüklüğüne ve şanına yaraşır  bir proje ile ölümsüzleştirdiğimiz Yalar Kemal’i 2 sene önce dün 91 yaşında kaybettik. Kendisini unutmayacağız. Değerli yazarımızı İnce Mehmet’ i  buradan saygı ile anıyoruz.

          BAŞKAN: Buyurun sayın AKGÜN.

          Serpil AKGÜN: Sayın Başkan değerli meclis saygıdeğer konuklar Önümüzdeki hafta 8 mart dünya kadınlar günü . Takvimler 8 Mart 1857’ yılını gösteriyordu. ABD’nin NEW YORK kentinde bir dokuma fabrikası. Çok ağır çalışma  koşulları, çok uzun iş günleri ve buna karşın çok düşük ücretler. Koşulların her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesi, kadın işçilerin artık tahammül sınırını zorlamaya başladı. Greve çıkma kararı alan kadınlar, taleplerini de açıkladılar.‘’ Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü eşit işe, eşit ücret.40.000 dokuma işçiler daha iyi çalışma koşulları talebiyle greve başladı ancak Patronun, diğer işçilerin grevdeki kadınlarla dayanışmasını önlemek için bulduğu ‘’çözüm’’ yolu fabrikanın kapılarına kilit vurmak oldu. Bu sırada çıkan olaylar sırasında fabrika içinde şüpheli bir yangın başladı.129 kadın, yangında hayatına kaybetti. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı . Dünya Kadınlar günü ilk kez 19 Mart 1911’ de Avusturya, Danimarka, Almanya ve İsviçre’ de anıldı.8 Mart’ ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasına Alman Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin önermişti. Gösterilere yüz binlerce kadın katıldı. Oy verme, seçme seçilme, meslek edinme ve mesleki eğitim görme hakkı istediler. Ülkemizde   8 Mart’ı ilk kez 1921’ de komünist kadınlar tarafından Ankara’ da bir bağ evinde düzenlenen toplantıda anıldı. Ancak 8 Mart’ın tekrar anılması için 54 yıl   geçmesi gerekti. 1975’te Ankara ve İstanbul’ da İlerici Kadınlar Derneğinin girişimiyle 8 Mart ilk kez kamuya açık olarak 400-500 kadının katılımıyla kutlandı. Ne var ki 12 Eylül askeri darbesi ile birlikte ülkedeki tüm toplumsal muhalefet olduğu gibi kadın örgütlenmeleri de yasaklandı. Dört yıl süreyle kitlesel bir anma yapılamadı. ‘80’ li yılların ortasından itibaren evlerde toplanmaya başlayan ve taleplerini sokağa da taşıyan kadınlar çeşitli kampanyalar etrafında örgütlendiler. 90’ lı yıllardan itibaren ise 8 Mart  daha geniş katılımlarla anılmaya başladı. Ülkemizde kadınlarımızın sosyal hayatın her alanında görülmeleri Ülkemiz ve Geleceğimiz açısından önemlidir. Bu konuda özellikle bizlere ve Türk kadınlarına büyük görev düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Hakan KILIÇ ve Sibel SESSİZ'in   mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Serpil AKGÜN

Katip

 

Akın ADIGÜZEL

 

Katip

 

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp