Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

05.01.2017 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 05-01-2017

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2017

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: OCAK

Oturum

: 2. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Sibel SESSİZ, Akın ADIGÜZEL, Asker GÜNEŞ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, Hüseyin AKDAĞ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

          Başkanlıktan Verilen Önerge bulunmadığından Komisyondan Gelen Raporlar Bölümüne geçilmiştir.

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- Nar-Bel İmar Teknik Tur. San. Ltd. Şti.’ nin sermaye artışı hak. Plan Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/8)

          Belediyenin tam hissesine sahip olduğu Nar-Bel İmar Teknik Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin tüzüğünde belirtilen faaliyetlerini sürdürebilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Vergi Dairesi ödemelerini yapabilmesi için 10.500.000,00.-TL (Onmilyonbeşyüzbintürklirası)  olan sermayesinin bütçenin 08.1.9.90. ekonomik tertibinden karşılanmak üzere 1.500.000,00.-TL (Birbuçukmilyontürklirası) arttırılarak 12.000.000,00.-TL’ye (Onikimilyontürklirası) çıkartılmasına ve ödenecek sermayenin Belediye Başkanının uygun göreceği zamanlarda Belediye bütçesinin ilgili tertibinden Nar-Bel İmar Teknik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ödenmesi hususundaki raporun Ak Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğuyla  kabulüne karar verildi.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve temenniler bölümüne geçtik. Dilek ve temennisi olan arkadaşım var mı? Buyurun Sayın YEMİŞÇİ.

          Tuğrul YEMİŞÇİ: Sayın Başkanım Değerli Divan Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım sözlerimin başında hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Geçen toplantıda yoktum, ama geçen toplantının içinde de konuşulan malum gündemde üzücü olaylar var, bunun hakkında kısaca görüşümü belirtmek istiyorum üzüntümüz büyük tabi ki hep söyleniyor devamlı hem siyasilerce hem sorumlu olan kişilerce,  yani bu işe yakından uzaktan ilgili olsun olmasın herkes ifade ediyor burada kastedilen ülkenin geleceği, katliam bakıyoruz olaylara ülkemizde yaşanan herhangi bir gruba, kişiye, etnik kimliğe, dini kimliğe yönelmiş bir hareket değil katiyen değil, tamamen bunun karşısında üzülüyorum devamlı düşünüyorum şahsen bir sefer her olaydan sonra daha çok birleşmemiz ve kemikleşmemiz lazım çünkü geleceğimizle oynanıyor. Hepimizin çoluğumuzun, çocuğumuzun torunlarımızın Türkiye’nin geleceği ile oynanan oyun var ortada, tabi oyuncular ortada değil ortada diyoruz da piyonlar ortada birde bu üzüntümü dile getirirken  şunu da belirtmek istiyorum biz vatandaşlara düşen de, gördüğümüz yerde hakikaten çeşitli güvenlik güçleri özel olsun resmi olsun çarşılarda, pazarda orda burada tedbirler alıyorlar ama Elinin ucuyla işin götürüldüğünü görüyoruz. Kendi can güvenliğimiz için hepimizin teyakkuz içinde olmamız lazım vatandaşlar olarak hakikaten kötü bir zamanda yaşadığımız besbelli arka arkaya olaylar patlıyor Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar bu besbelli bunun hep söyleniyor. Ben teşekkür ediyorum takip ediyoruz basından da tüm siyasi parti başkanları bu konuda ayrı bir şey düşündüğünü ben zaten tahmin edemem düşünemem ve yaşıyoruz da görüyoruz da çünkü ne bu belediye meclisi ve meclis ne siyaset ne Büyük Millet Meclisi onların hepsine kasteden bir olay var ortada dolayısıyla burada hepimizin tek vücut olması lazım ben bu birlik beraberlik sözünü söylüyorum  ama hep kınamalar birlik beraberlik lafları lafta kalmadan bizlerinde bir şeyler yapması lazım benim temennim İnşallah daha teyakkuz içinde olalım. Bu olayları bir an evvel bitirilmesi için vatandaş olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, bunu ifade etmek için söz aldım teşekkür ediyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum Sayın YEMİŞÇİ, temennileriniz için Sayın TÜRKSEVER buyurun.

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan değerli Meclis öncellikle Nar-Bel İmar Teknik Turizm Sanayi Limitet Şirketinin sermaye artışıyla ilgili plan-bütçe komisyonuna göre görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çalışmalarından dolayı. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Pazartesi günü yaptığımız mecliste de Sayın YEMİŞÇİ bulunmamıştı Hanefi bey, Sayın Hanefi DUMLU ile yine bu terörle ilgili konuştuk, aynı şeyleri söyledik yine buradan bir defa daha yetkililere seslenmek istiyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa, ne yapılması isteniyorsa yapılmasını istiyoruz bu olayların bir an önce önlenmesini yani bahane üretilmeden bu olayların bir an önce önlenmesini istiyoruz yani sayın YEMİŞÇİ’ nin sözlerine katılıyorum birlik beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor ve bu terörün üstesinden gelmemiz gerekiyor, ayrıca iste bu günkü İzmir deki terör olayları tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Hakan KILIÇ, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, İbrahim Halil KILIÇ, Alişan KILIÇ, Deniz YASEMİN ve Memet MALTEPE’ nin mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Sibel SESSİZ

Katip

Akın ADIGÜZEL

Katip

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp