Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.11.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-11-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: KASIM

Oturum

: 16. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Sibel SESSİZ, Serpil AKGÜN, Asker GÜNEŞ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Meryem BÜKE , Neriman GÜRBÜZ, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- 6533 ada, 6 parselde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait olan Narlı mahalesi, Coşkun Sokak No:4 adresinde yer alan A Bloktaki 1. kat 1 ve 2 nolu, 2. kat 4 nolu, 3. kat 5 ve 6 nolu, 4. kat 7 ve 8 nolu, 5. Kat 9 ve 10 nolu, 6. Kat 11 ve 12 nolu, 7. Kat 13 nolu, 8. Kat 15 ve 16 nolu gayrimenkullerin satışının Encümenimizce yapılabilmesi için Belediye Başkanı Abdül BATUR’ a yetki verilmesi hak.(Karar No/76)

           Mülkiyeti Belediye'ye ait olan Narlıdere tapunun 6533 ada 6 parselde ve Narlı Mahallesi Coşkun Sokak No:4’ te A Blokta bulunan 1. Kat 1 ve 2 nolu (205 m² ), 2. Kat 4 nolu (205 m² ), 3. Kat 5 ve 6 nolu (205 m² ), 4. Kat 7 ve 8 nolu (205m² ), 5. Kat 9 ve 10 nolu (205m² ), 6. Kat 11 ve 12 nolu (205 m² ), 7. Kat 13 nolu (205 m² ), 8. Kat 15 ve 16 nolu (205m ² ), gayrimenkullerin 2886 sayılı Devlet İhale kanunu hükümlerine göre satışın Encümence yapılabilmesi için Belediye Başkanı Abdül BATUR’ a 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine göre yetki verilmesi hakkındaki önergenin geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

2- İlçemiz sınırları içerisinde yer alan 8 pafta, 21 ada, 10 ve 11 nolu parsel kapsamındaki Narlıdere Şehitliği’nin İzmir 1 numaralı Kültür ve Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 12.02.2016 tarih ve 159 sayılı kararına istinaden imar planlarımıza işlenmesi hak.(Karar No/77)

           İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 12.02.2016 tarih ve 4179 sayılı Kararı doğrultusunda, İzmir İli, Narlıdere İlçesi'nde yer alan 21 ada 10 ve 11 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmaz sınırları içerisinde yer alan ve sınırları Kurul Kararı ekindeki paftada sunulan Tarihi Sit Sınırının yürürlükte bulunan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na aktarılması ile ilgili önergenin İmar ve Hukuk Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

          Komisyonlardan Gelen Rapor bulunmadığından Meclis Üyelerince Verilen Önergeler Bölümüne geçilmiştir.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Değerli arkadaşlar dilek temenniler kısmındayız buyurun Hüseyin Bey.

          Hüseyin AKDAĞ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım bildiğimiz gibi bir toplumun en büyük temel taşı eğitimdir. Ülkemizde 24 Kasım her yıl 1928 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Neden 24 Kasım diye sorduğunuz zaman? Bildiğiniz gibi 24 Kasım 1928’ de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğundan bu yana kutlanmaktadır. Ülkemizde beş yüz bini aşkın eğitim emekçisi, eğitim çalışanı bulunmaktadır. Bunlar şuanda gerçekten hak etiği yerde midir diye sorarsanız? Değildir. Ama ben bu dilek ve temenniler bölümünde eğitim emekçilerinin günün kutluyorum ve kendilerine bundan sonra ki yıllarda sağlıklı bir yaşam, iyi bir eğitim, öğretim yılı diliyorum. Teşekkür ederim.   

          BAŞKAN: Bende teşekkür ediyorum. Bizde Meclisimiz de görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Gününü şimdiden kutluyorum. Dediğimiz gibi ileriki günler de bununla ilgili yapılacak etkinlikler içi sizleri bilgilendireceğiz. Başka dilek temennisi olan arkadaşım var mı? Buyurun Sayın Tuna Bey.

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis öncelikle bugün 1922 yılında saltanatın kaldırılmasının 94. yıl dönümü. Bunu belirtmek istiyorum. Ayrıca sizlerinde bildiği gibi önümüzde ki günlerde 10 Kasım’ı anacağız. Kurtuluş Savaşının önderi, Türkiye Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhur Başkanı Mustafa Kemal ATATÜRK 78 yıl önce 57 yaşında hayata veda etti. Önümüzde ki 10 Kasım günü anacağımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tüm ulusun kurtarıcısı, yol göstericisi, ilkeleri ve devrimleriyle Türk gençliğini açık tutan bir lider olan özelliğinin yanında ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük özveri ve kararlılıkla çalışmış ve Ülkemizde ve Dünyada ki liderlerden biri olmuştur. Geçtiğimiz her gün değerini daha çok anladığımız büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK kendisinin çizdiği yolda ilke ve inkılâplarıyla sadece Türk Milletinin değil tüm Dünyada ki insanlarında örneği olmuş bir liderdir. 10 Kasım sadece Atatürk’ü anma törenleri değil aynı zamanda ona olan bağlılığımız ve gösterdiği hedeflere kararlılıkla yürüyeceğimizi ispat edeceğimiz bir anma törenidir. Onun ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza buradan bir kez daha tüm Dünyaya ilan ediyoruz. Türk Milletinin kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK seni hiç unutmayacağız. Ayrıca dün sizlerinde bildiği gibi partimizin de Genel Başkanlığını yapmış dokuz yıl önce kaybettiğimiz Erdal İNÖNÜ bir Cumhuriyet çocuğuydu. Sadece bilim insanı yâda politikacı değil aynı zamanda kültür birikimi ve hümanist değerleriyle örnek bir insandı. Aslan sosyal demokrat sözüyle de anımsayacağımız Erdal İNÖNÜ’ yü ölümünün dokuzuncu yılında saygı ve rahmetle tekrar anıyoruz. Ayrıca hepimizin medyadan takip ettiği gibi Atatürk’ün isim babası olduğu Türkiye’nin en eski sosyal gazetesi olan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve çalışanlarına yapılan operasyonla buradan Narlıdere Belediye Meclisinden kınıyoruz. Halkın özgürlüğünün kısıtlanması ve medyanın susturulmaya çalışılmasını da kabul etmediğimizi buradan Narlıdere Belediye Meclisinden haykırıyoruz.      

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Bütün temennilerinize bizde aynen katılıyoruz Sayın TÜRKSEVER. Buyurun Sayın Alişan KILIÇ.

          Alişan KILIÇ: Sayın Başkan, Değerli Meclis ve değerli konuklar sizleri saygıyla selamlıyorum. Biraz önce Tuna Bey’inde değindiği gibi Ülkenin aydınlanması, demokrasiye saygının temeli eğitimdir. Hatta bu konuda Cumhuriyet devrimcisi olan Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırıyı da buradan kınıyoruz. Bir diğer husus az önce de görüşüldü Sayın Başkan ve sizlerle Belediyemize ait bir kısım gayrimakulun satışının yapılması için yetki verilmesiyle ilgili. Ülkemizin temel sonunun eğitim ve eğitimle de bu Ülke daha ileri ve aydınlığa gideceğine göre temennim şu bu satış işlemlerinden sonra burada elde edilecek gelirle Narlıdere’mize kız öğrenci yurdu olur, öğrenci yurdu olur veya eğitime yönelik bir yatırım temenni ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. 

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum Sayın Alişan KILIÇ. Başka temennisi olan arkadaşım var mı arkadaşlar? Buyurun Sayın Kazım ARDIÇ.

          Kazım ARDIÇ: Değerli Meclis hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi arkadaşlarımızın benden önceki temennilerine katılmakla beraber Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine, Cumhuriyeti yaratan Ulu Önder Mustafa Kemal ATARÜK’ e yönelik saldırılardan başladık. Biraz önce öğretmen arkadaşımızın dile getirdiği gibi 24 Kasım Öğretmenler Günüyken bugün binlerce öğretmen sorgusuz sualsiz görevlerinden alınmış çocuklarımız eğitimsiz bırakılmıştır. Evet, biz bugüne kadar Cumhuriyet Bayramını devam ettik ama bugün yeni bir dönem başladı artık. Çünkü Cumhuriyetle hiçbir yerde tahammül edemeyen birileriyle karşı karşıyayız. Tabelalardan isimleri söktürmeye, isminde Cumhuriyet geçen başta Cumhuriyet Gazetesi ve özgür basını susturmaya çalışan bir zihniyet. Diğer tarafta Anıtkabir’e oyun parkları, futbol sahaları kurmaya çalışan bir zihniyet. Yani kısacası Cumhuriyete ait ne varsa yıkmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Biz dün Cumhuriyetin yanında nasıl durduysak, nasıl coşkuyla kutladıysak aynı coşkuyla bu Cumhuriyeti sahiplenmek için aynı mücadeleyi vereceğimizi bir kez daha buradan söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum Sayın ARDIÇ. Değerli arkadaşlar var mı başka dilek temennisi olan arkadaşım? Buyurun Sayın Hakan KILIÇ.

          Hakan KILIÇ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri ve Meclisimizin kıymetli misafirleri hepinizi sayıyla selamlıyorum. Bugün meclisimizin verimli geçtiğini düşünüyorum. Umarım aldığımız kararlar ilçemize, kentimize hayırlı olur. Benden önce tüm dilek ve temennilerde bulunan arkadaşlarıma katılmakla beraber ayrıca Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent TEZCAN’ a yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum ve bunun kesinlikle biz Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri olarak Türkiye Cumhuriyetinde özgür, demokratik ve laik değerlere inanan bir yurttaş olarak ve bir siyaset olarak kesinlikle bu tür saldırılardan korkmayacağız, yılmayacağız ve susmayacağız. Arkasında ki zihniyetlerle zonuna kadar savaşacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Bizde buradan Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent TEZCAN’ a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz Meclis Kurulu olarak, Belediye olarak. En kısa sürede sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz. Buyurun Hanefi Bey.

          M. Hanefi DUMLU: Sayın Başkan, Değerli Meclis geçmiş günlerde kutladığımız Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bende ülkemizin bugün ki sınırlarını, toprağını, bayrağını, şehit olan bu memlekette ki bütün kürdü, türkü, lazı, çerkezi, arabı, alevisi, sunisiyle bütün burada rahmetle yâd ediyorum. Yine kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü buradan rahmetle yâd ediyorum. Gelecek 10 Kasım anma etkinliklerinde de inşallah birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü anacağız. Cumhuriyetin kuruluşunun sebeplerinden biride biliyorsunuz Cumhuriyetten önce neticede yine bizimdi, yine bu toplum bu ülkede yaşamaktaydı dış güçlerin bugün ki olduğu gibi saldırılarından, parçalamalarından, imparatorluğundan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliğiyle bugün ki mevcut topraklarımız elimizde kalarak Cumhuriyeti kuruldu. Dilek ve temennim budur. Şahsi düşüncem yine aynı ülkede yine aynı baş faktörler T.C ni parçalamak üzere mücadele etmektedirler.  Bununda bir sürü sebebi var din ayrımı düşünce ayrımı örf ayrımı  kimlik ayrımı .  Benim de temennim kürdü türkü çerkezi alevisi ile  birlikte el ele mücadelemizi vereceğiz. Tabiki arkadaşlar Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili konulara değinmeden edemedim. Tabiki bir ülkenin  ne kadar Demokratik olduğunu demokrasinin ne kadar işlediğini basının çalışmalarından özgür iradesini izleyerek görebiliriz. Mutlaka birlik beraberliğimizden yana  şahıs olarak  hangi gazete hangi basında kim olursa olsun haksız yere hangi devlet hangi güçler bir baskı yada zulüm yada tutuklama gerekiyorsa bu kabul edilecek bir şey değil ama T.C nin geleceğine  büyümesine ekonomisine hangi kulvarda hangi yerde kimler engel olmaya çalışıyorsa tabiî ki hukuk çerçevesi içerisinde de Devletimizin müdehale etmesi lazım böyle düşünüyorum. Teşekkür ediyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Akın ADIGÜZEL, Aydın ÖZDEMİR, Deniz YASEMİN, Tuğrul YEMİŞÇİ'nin mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Sibel SESSİZ

Katip

Serpil AKGÜN

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp