Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

17.10.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 17-10-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: EKİM

Oturum

: 15. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Serpil AKGÜN, Asker GÜNEŞ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

          Başkanlıktan Verilen Önerge bulunmadığından Komisyondan Gelen Raporlar Bölümüne geçilmiştir.

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim Kontrol Kanunun 9 ve 60. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 41. maddesi gereğince hazırlanan 2017 Mali Yılı Performans Programı hak. Plan Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/73)

          Yukarıda metni yazılı olan Plan Bütçe Komisyonu Raporu, Başkanlıkça okutturulup müzakere edilmiş olup; Belediyenin 2017-2018-2019 Mali Yılı Bütçesinde;  2015-2019 dönemi  Stratejik Planımızın 2017 yılı   program  dilimi  ile  bütçenin ilişkisini ve program dönemi sonucuna göre oluşturulacak  2017 faaliyet raporunun sağlıklı olarak oluşturulmasını, şeffaf hesap verebilirlik ilkelerine uygun ekonomik kaynakların verimli ve etkin kullanımını, vatandaş memnuniyetini ön plana çıkaracak ve ilçe gelişimine fayda sağlayacak 2017 Mali Performans Programında belirtilen  15 adet stratejik amaç buna  bağlı  42 stratejik hedef ve yine buna bağlı 61 adet faaliyet ve projeler  tespit edilmiş olup yapılan açıklama doğrultusunda 2017 Mali Yılı Performans Programı’nın komisyonca  kabulüne, oy birliği ile karar verildi.

 

2- Belediyemizin 2017-2018-2019 Mali Yılına ait bütçe tasarısı, ekli harç ve ücret tarifelerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/b ve 62 maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği 27, 28 ve 29. maddeleri gereğince incelenerek karara bağlanılması hak. Plan Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/74)

          Yukarıda metni yazılı olan  Plan Bütçe Komisyonu Raporu, Başkanlıkça okutturulup müzakere edilmiş olup; Belediyenin  2017  Mali Yılı Bütçe  Kararnamesi 13 (onüç) madde  üzerinden madde madde eki diğer cetveller ile

 birlikte;  Gider  Bütçesi  Kurumsal  kodlaması  yapılan  her  birimin  Fonksiyonel  Sınıflandırmanın Birinci Düzeyi,  Finansmanın  Ekonomik  Sınıflandırmasının  Birinci  Düzeyi  ve Gelir Bütçesinin Ekonomik  Sınıflandırmanın Birinci Düzeyi toplamları itibarıyla 46.700.000,00 TL ve Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması tablosundaki 0,00 TL Net Finansman Tahmini de  ilave  edilmek  suretiyle  Gelir ve  Gider  Bütçesi denk bir şekilde 46.700.000,00 TL olarak teklif edildiği şekliyle ayrı ayrı kabulü;

Birinci Düzey Ayrıntılı Harcama Programı ile Finansmanın Programı üçer aylık dönemler itibarıyla toplamları üzerinden; izleyen iki yılın (2018-2019) tahmini Bütçeleri, Gelir ve Gider tahminleri bazında ayrı ayrı  kabulü;

2017 Mali Yılı Bütçesinde yer alan Tarife Cetvelleri ayrı ayrı kabülü, 5393 sayılı Belediye Kanununun 61. ve 62. maddeleri ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 28. maddesi gereğince değerlendirilmiş olup AKP gurubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne karar verildi.

3- İzmir ili, Narlıdere ilçesi 74 ada 10 ve 12 nolu parsellerde yer alan Belediye Hizmet Alanının mülkiyet durumuna göre yeniden düzenlenmesi ile ilgili plan değişikliği hak. İmar Komisyon Raporu(Karar No/75)

          Yukarıda metni yazılı olan İmar Komisyonu Raporu, Başkanlıkça okutturulup müzakere edilmiş olup; Komisyonun yaptığı incelemeler neticesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda belediye hizmet alanı olarak belirlenen 74 ada 10 ve 12 parsellerin söz konusu 3. Derece Doğal Sit sınırlarını gösteren paftada sit sınırı dışında kaldığı, ayrıca güncel tapu kayıtlarında herhangi bir şerhi bulunmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 22.08.2016 tarih ve [35160-18084]/70074075-045.01-E.9057 sayılı yazısında 74 ada 10 ve 12 parsellere ilişkin uygulamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 12.08.2011 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na göre yapılmasının uygun olduğu belirtildiği göz önüne alınarak 74 ada 10 ve 12 parseller üzerinde yer alan belediye hizmet alanına ait imar hatlarının 3. Derece doğal sit sınırı dikkate alınarak mülkiyet sınırlarına göre düzeltilmesi ve yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunda Belediye Hizmet Alanları için öngörülen “5216 ve 5393 sayılı yasalarda belirtilen belediye hizmetlerini gerçekleştirmek amacıyla yapılacak yapılar ile hizmet binalarının yer alabileceği alanlardır” şeklindeki plan notu kapsamında söz konusu belediye hizmet alanı üzerine “5216 ve 5393 sayılı yasalarda belirtilen belediye hizmetlerini kapsayan yapı ve hizmet binası yapılabilir.” şeklinde plan notu ilave edilmesi uygun görülmüş olup,5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasına karar verilen İmar Komisyon raporunun geldiği şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve Temenniler bölümüne geldik. Buyurun Sayın TÜRKSEVER. 

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis öncelikle Narlıdere’ mizin 2017 Mali Yılı Performans bütçesini ve 2017-2018-2019 bütçesinin de Narlıdere’ ye hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bugün 17 Ekim Dünya Astsubaylar günü. Türk Silahlı kuvvetlerimizin cefakâr Atatürkçü mensupları Astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar gününü buradan kutluyoruz. Ayrıca yetkililerimize de buradan seslenerek Astsubaylarımızın yıllardan beri dile getirdiği özlük haklarını kendilerine verilmesini bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını da buradan temenni olarak da bildiriyoruz. Ayrıca 19 Ekim Muhtarlar Günü sizlerinde bildiği gibi. Yerel Demokrasinin en önemli ve en etkin gücü olan Muhtarlarımız vatandaş ile devlet arasında ki köprü vazifesi gören, mahallelerle ilgili sorunları ileten ve çözülmesine öncülük eden bir güç olan onlarında 19 Ekim Dünya Muhtarlar Gününü kutluyoruz. Ayrıca önümüzde ki günlerde 29 Ekim’i kutlayacağız sizlerinde bildiği gibi. 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclis’inin aldığı bir kararla Cumhuriyeti İlan etmiştir. 29 Ekim bir ülkenin ümmetçilikten kurtulup ulus devlet olması yolunda atılan ilk adımıdır. 29 Ekim ülkemizin modern, çağdaş, laik bir düzene kavuştuğu tarihtir. 29 Ekim batılılaşma yönünde atılan ilk adımdır. 29 Ekim Atatürk ve Türk halkının kurduğu en iyi yönetim şekli Cumhuriyetin temel taşlarının atıldığı tarihtir. Önümüzde ki günlerde yine büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının tüm Türk halkına kutlu olmasını diliyoruz.  

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Buyurun Sayın YEMİŞÇİ.

          Tuğrul YEMİŞÇİ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım bende ilk önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. 93. Yılını kutluyoruz. Tabii ki aynen katılıyoruz Tuna arkadaşımızın temennilerine. Ülkemizin geleceği o zaman çizilmiş. Ayrıca Astsubaylarımızın şimdi öğrendim 1984 yılında bir dernekleşme olduğunu onlarında gününü ve muhtarların gününü kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Birde naçizane ufak bir düşüncem var kendi düşüncem iki tane bir tane değil. Bir tanesi belediyemizin temizlik işleri ile ilgili şimdi ihalesini de yapıyoruz cadde ve sokakları hayırlısıyla bir arkadaşımız alacak belki aynı insanlar devam edecek ara sokaklarda ki temizliği biraz daha dikkat ederlerse kontrol eden arkadaşlarım bilhassa yapanlarında kontrol edenlerinde o ilçemizin daha temiz görünmesi için iyi olur diye düşünüyorum cadde, sokak ve parkların. Bir diğeri de aşure ayını zaten geçtiğimiz mecliste kutlamıştık ve aşure ayında Muharremin 10’u kutladık. Çeşitli etkinlikler yapılıyor. Aklıma gelen bu şahsi teklifim bizim demokrasi meydanında belediyemizin öncülüğünde böyle bir kutlama aşure geleneği benim çocukluğumda ben Kızılçohur’da doğdum büyüdüm. Bizim kendi bahçemizin içinde büyük kazanlarda her sene aşure kaynatılır ve herkese dağıtılır bu gelenek devam ettirilirdi. Hatta iş yerlerine de dağıtılırdı. Narlıdere’mize yakışır diye düşünüyorum. Hep birlikte yapılırsa belediyenin öncülüğünde herkes buna iştirak eder güzel bir görüntü olur diye düşünüyorum. Bu şahsi teklifin bu seneyi kaçırdık ama inşallah seneye yaparız. Cuma günü Cem Evinde yapılan törene de biz katılamadık. Başbakanımız buradaydı malum ilçemize gelmişti. Dolayısıyla geçmiş törende hayıtlı uğurlu olsun diyorum. Teşekkür ediyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Sibel SESSİZ ve Alişan KILIÇ mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Serpil AKGÜN

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp