Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.08.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-08-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: AĞUSTOS

Oturum

: 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Sibel SESSİZ, Akın ADIGÜZEL, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Aydın ÖZDEMİR, Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- Evsel katı atık ücret tarifesinde yer alan ticari olmayan kurum ve kuruluşlar kategorisinde belirtilen ibadethaneler tarifesinin iptal edilmesi hakkında (Karar No/58)

          2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 5035 sayılı Kanunla yürürlüğe girdiği tarihten sonra meclisce kanun edilen EVSEL KATI ATIK ücret tarifesinde yer alan ticari olmayan kurum ve kuruluşlar kategorisinde belirtilen camiler (ibadethaneler) tarifesinin iptal edilerek ibadethaneler ile ilgili doğmuş ve doğacak ücretlerin alınmaması hususunda ki önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

                                                         

2- Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan 2. İnönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi No:23 adresteki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinin güvenliğinin sağlanması amacıyla, özel güvenlik görevlisi alınması hakkında  (Karar No/59)

           2. İnönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi No:23 adresteki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinin güvenliğinin sağlanması amacıyla,  belediyemiz tarafından Özel güvenlik şirketinden hizmet satın alınarak görevlendirilecek silahsız 4 özel güvenlik görevlisinin ekte krokisi belirtilen alanda güvenlik noktası oluşturulup, güvenliğin sağlanması hususunda; 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin (b) bendi gereğince Özel Güvenlik Şirketinden 4 güvenlik görevlisi hizmeti satın alınmasına oy birliği ile karar verildi.

 

 

3- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ nin 18.07.2016 tarih ve 30541 sayılı yazısı ile talep edilen 4 adet trafo yeri ile ilgili 1/1000 ölçekli plan değişikliği hakkında(Karar No/60)

           Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün talep etmiş olduğu 4 adet trafo yerlerinin bulundukları alanlar olarak;

-1022 Ada 1 nolu Parsel sınırları içerisinde,

 -2600 Ada 23 nolu Parselin güneyinde,

 -155 Ada 61 nolu Parselin batısında,

  -18 Ada 54 nolu Parselin kuzeyinde, şeklinde belirtilmiş olup, söz konusu trafo yerlerinin ayrılması ile ilgili önergenin İmar ve Çevre Komisyonlarında görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

          Komisyonlardan Gelen Rapor bulunmadığından Meclis Üyelerince Verilen Önergeler Bölümüne geçilmiştir.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

1- 15 Temmuz darbe girişimi sırasoında hayatını kaybeden vatandaşların anısına Narlıdere' de uygun bir yere " 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adının verilmesi hak.(Karar No/61)

          15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Narlıdere ilçesinde uygun bir alana (parka) “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” adının verilmesini  hakkındaki gündem dışı verilen önergenin gündeme alınmasının kabulüne, gündeme alınan önergenin görüşülmek üzere Çevre Komisyonuna havalesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.                       

 

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Yazılı veya sözlü önergesi olan arkadaşım var mı? Olmadığına göre dilek ve temenniler maddemize geçtik. Buyurun

Sayın TÜRKSEVER.

 

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis sizlerinde bildiği gibi 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi gerçekleşmişti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerinden yapılanan demokrasi düşmanı gurup tarafından darbe girişiminde bulunulmuş ve bu öncelikle halkımız, polisimiz ve Türk silahlı kuvvetlerimiz içinde bulunan askerler tarafından önlenmiştir. Darbe girişimi ilk anından itibaren yetkililerinde birlikte genel başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ da darbelere karşı olduğunu çıkıp belirtmiştir. Bunları önleyeceğini her zaman söylemiştir. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu darbe girişimi esnasında toplanmış diğer Milletvekilleri ile birlikte bizim patimizin Milletvekilleri de meclisi terk etmemiş yine mecliste bulunmuş ve darbe girişimine hep beraber karşı olduğumuzu bunu önleyeceğimizi bize halka bir güven olarak aşılamışlardır. Ayrıca bizde bu konuda ki darbelere karşı olan güvenilirliğimizi ve kararlılığımızı belirlemek açısından da geçtiğimiz haftalarda sizlerin de bildiği gibi İstanbul’ da Taksim mitingi düzenlendi. Bu Taksim Mitinginde de genel başkanımız darbelere hayır manifestosu ve tam demokrasi istiyoruz manifestosu yaptı bunu da okudu Türk halkına iletti. Yıllar boyunca darbelerden en çok çeken partinin üyeleri olarak bizlerde buradan Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi arkadaşlarım olarak darbelere her zaman karşı olduğumuzu ve karşı olacağımızı her zaman demokrasiyi savunacağımızı bütün Türkiye illerine ilan ediyoruz. Ayrıca darbe girişimi sırasında kaybettiğimiz iki yüz elliye yakın vatandaşımıza da Allah rahmet eylesin diyoruz ve Allah bunları bir daha başımıza vermesin diyoruz. Ayrıca sizlerin de bildiği gibi Belediye-iş 2 Nolu Şube Başkanı Sayın Ahmet MUTOĞLU’ nu geçtiğimiz günlerde kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Acılı ailesine de başsağlığı diliyoruz. Az önce meclis açılırken başkanımızın da ifade ettiği gibi Ilıca Mahallemiz de Kutlu Yalvaç Camii müezzinimize de yapılan saldırıyı tasvip etmediğimizi ve kınadığımızı da belirtiyoruz. Biz Narlıdere de yıllarca hep kardeşlik bağı içersinde yaşadık. Hala da o şekilde yaşamak istiyoruz. Kimsenin genel mezhebine, düşüncesine karışmadık ve karışmakta istemiyoruz. Bir daha da inşallah bu tür bir olay tekrarlanmaz diyoruz. Saygılar sunuyorum

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Var mı arkadaşlar dilek ve temennisi olan? Buyurun Devrim Bey.

          Devrim KIRLANGIÇ: Sayın Başkanım, Sayın Meclis ve Sayın misafirler öncelikle Narlıdere de ki camii olayı çok siyasi bir yönü olmadığı hakkında duyumlarım var. Onu belirtmek isterim. Narlıdere’ ye mal edilecek bir eylemde değil zaten bu konuda bir sorun kalmadığını da duydum. Şimdi hepimiz 15 Temmuzda ciddi bir darbe girişimi yaşandığını ve badireyi ucuz atlattığımızı düşünüyoruz. Ben çıkartılan kanun ve kararnameler huzurunda badireyi ucuz atlatmış olabiliriz ama başka badirelerin atlatılmayacağını anlamına gelmediğini düşünüyorum. Ben buradan bütün siyasilerin bu badireden doğru sonuçlar çıkartarak ve fırsatçılık yapmadan ileriyi görerek kararlar almasını ve uygulamasını umduğumu ve beklediğimi belirtmek istiyorum. Bu gidişat başka bir sivil darbenin alt yapısını oluşturmak için şartların hazırlanması olarak değerlendirilmesin. Ülkede hakça bölüşümün ve insan hakları tesisi için fırsat bilinsin diye temenni ediyorum, umuyorum ama böyle gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda ciddi tereddütlerim var. Hepimize geçmiş olsun

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Başka söz almak isteyen arkadaşım var mı? Buyurun Esengül Hanım.

          Esengül KALELİ: Değerli Başkan, Değerli Meclis ve Değerli konuklar ben kısa bir şey söylemek istiyorum. 15 Temmuza kadar bu ülke birçok darbe yaşadı ve bugünleri Atatürk’ ün yaptığı gösterdiği şekilde anlamak istemeyen insanlar ondan sonrasında da bu ülkede toplumu aydınlatmak isteyen insanları katledişini seyrettiler. Hükümet hiç birisinin failini bulmadı aksine toplumda katledildiklerinde sevinen insanların olduğuna ben kendim şahit olduğumda bundan bir yirmi beş yıl öncesinde açıkçası karamsarlığı bürünmüştüm. 1990 yıllarda ard arda yaşanan katliamlarda keşke toplum aynı şekilde o insanlara da sahip çıksaydı. Keşke bir Aziz NESİN, bir Uğur MUMCU katledildiğinde sevinmeselerdi. Bu ülkeye bu günlere gelen bu süreci kontrol altına almaya çalışsaydılar. Devlet içersinde yapılan siyasi çalışmalarda herkes kendi çıkarını düşünmeseydi keşke o günlerde de bu insanlar en azından anlanmaya çalışılsaydı. Bunlar yasaklanmasaydı bu günleri yaşamayacaktık. Bu günler birden bire olmuş şeyler değil. İnsanların, toplumun ne kadar okumadığını açıkça ortaya koyan bir durum. Benim temennim son günlerde yaşadığımız birlik beraberlik duygusunu umarım bundan sonra ciddi anlamda eğitim de özellikle çocuklarımıza ciddi bir şekilde vatan sevgisinin, millet sevgisinin, Atatürk ilke ve inkılâplarının ne kadar değerli olduğunu anlatarak geçiririz. Benim temennim bu.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum Esengül Hanım. Buyurun Hanefi Bey.

          M. Hanefi DUMLU: Sayın Başkan, Değerli Meclis, çok kıymetli Narlıdereliler aslında başkanımız ve diğer arkadaşlarımız her şeyi konuştular. Bende bir şeyler katmak istiyorum. Dediğiniz gibi millet olarak 15 Temmuz gecesi karanlık bir gece yaşadık gerçekten. Bende buradan düğündeydim. Eve gittiğimde ailemden bir sürü kişinin aradığını görünce acaba dedim kaza bela mı oldu.  Durumu öğrenince hakikaten 1980 darbesini de ailecek gördüğümüz için karamsarlık duygusunu yaşadık. Bu şerefli milletimizin bir ferdi olarak milletimizle ne kadar gurur duysak bana göre azdır. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliklerini bir kere daha muhteşem bir şekilde bütün dünyaya göstermiştir. Asil milletimizin veraseti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN dirayeti, bakanlar kurulumuzun kararlığıyla devletimize kasteden hainlere tarihin en anlamlı tokat vurulmuştur. Aziz milletimiz alçak FETÖ terör örgütü ile darbe girişimine geçit vermemiş ve demokrasi düşmanları karşısında dimdik durarak destan yazmış, darbe teşebbüsüne kahramanca karşı koyarak tarihe geçmiştir. Bizim istiklal marşımız korkma diye başlıyor. Korkusuzca meydanlara çıkan teröristlerin kullandığı tankların üzerine yürüyen bu tartışmayı bozan milletimiz demokrasi zaferinin esas sahibidir. Bu asil ve aziz millet vatanını ve varlığını canı pahasına nasıl savunacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu arada darbe gecesi büyük bir cesaretle darbecilere geçit vermeyerek kendi kurumlarının araçlarıyla set çeken Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüklerimizin ve bütün belediyelerimizin mensuplarını partimiz adına şahsım adına tebrik ediyorum.  Aynı zamanda fedakâr Türk halkına tekrar teşekkür ediyorum. Allah ülkemizin milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu aziz millete bunu bir daha yaşatmasın. Şehitlerimize rabbim gani gani rahmet eylesin. Bütün bunlar gösteriyor ki biz ülkemize aziz milleti için daha çok çalışmalıyız. Birliğimize beraberliğimize daha çok dikkat etmeliyiz. Aziz şehitlerimize ve gazilerimize karşı olan vefa borcumuzu ancak bu azim ve kararlılıkla bir nebze olsun ödeyebiliriz. Tek tek değil birlik ve beraberlik içersinde ekip olarak çalışarak elde edilebildiğinde çok daha kıymetli olacaktır. İhanet şebekesinin değil milletin yanında olalım değerli arkadaşlar. Provakasyonları iptal edelim. Bizi bize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Unutmayalım ki millet olarak bizim kendimizden başka dostumuz yoktur. Bu üç tane kendini bilmez kamu kuruluşuna saldırıp ortalıkta farklı provakasyonlar yapmak isteyen gibi bir tanesi de Ahmet HAKAN Sayın Başkanım az önce okudunuz. Söyledikleri hepsi doğru bizde ilkokuldan beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için neler yaptığını biliyoruz. Her bayramda her törende çocukluğumuzda başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün şiirleri hayatı anlatılırken biz hüngür hüngür ağlardık. Adı geçmişken Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıyorum bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum yaralılarımıza da şifa diliyorum. Saygılarımı sunuyorum.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Buyurun Sayın ARDIÇ.

          Kazım ARDIÇ: Sevgili Meclis, Değerli Başkan ve Değerli konuklar ilk önce Narlıdere’ de ki camii olayı ile ilgili birkaç şey bende söylemek istiyorum. Yetmiş iki millete bir bakan bir inancın mensubu olarak söylüyorum biz bunu şiddetle kınıyoruz. Biz Sivas’ ta inancımızdan dolayı yakılan bir inancın mensubu olarak söylüyorum biz Narlıdere’ de ki camii olayını şiddetle kınıyoruz. Biz Malatya’ da mahallelerimize sadece inancımızdan dolayı kitleyi yönetenleri nasıl lanetliyorsak bugün diğer bir inanca yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Biz Berkin ELVAN’ a kurşun sıkan polisi nasıl kınadıysak bugün halka silah çeviren askeride ya da askerin içerisinde ki yapılanmayı da şiddetle kınıyoruz. Şimdi diyeceğimiz bir tarafı kınarken bir tarafı da dışarıda bırakamamak gerekiyor. Askeri darbeler yaşanır o dönemin gençleri o dönemin büyükleri fiziki boyutunu yaşar ama çocukları kültürel geleceği açısından yaşar. Burada 1980 darbesini yaşayan ağabeylerimiz var. Belki bunun fiziksel yanını yaşadı. Bunun diğer boyutunu yaşayan o dönemin çocuklarıydı. 1990 da ben bunun fiziksel boyutunu yaşadım. Ama 1990’ ların çocukları bir kuşağı komple her 2 Temmuz’ da Sivas’ ı seyrederek büyüdü, Sivas’ da insanların inancından dolayı yakıldığını görerek büyüdü, Köylerin yakıldığını görerek büyüdü, insanların sokaklarda sürüklendiğini görerek büyüdü. Şimdi darbele karşıyız evet sivil ya da askeri darbelerin hepsine karşıyız. Bizim tek çıkar yolumuzun ne askeri nede sivil darbeler olmadığını bir kere daha söylüyoruz. Biz Cumhuriyet devriminin bugüne uygulanması gereken yeniden bir yapılanmanın olması gerektiğini, emperyalist ülkelerin cirit attığını söylüyoruz. Herkes bir biri hakkında şunu söylüyor emperyalizmin burada ki uzantısının çalışması diyor. O zaman herkes tam bağımsız Türkiye şiarıyla laik, demokratik, Atatürkçü bir yapının yeniden yaşanması gerektiğini düşünüyor ve bunu temenni ediyorum. Teşekkür erdim.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Başka dilek ve temennisi olan arkadaşım var mı? Buyurun Sayın YEMİŞÇİ.

          Tuğrul YEMİŞÇİ: : Sayın Başkanım, Değerli Arkadaşlar tekrar söz aldım özür diliyorum. Şunu gözden kaçırmak lazım bu 15 Temmuz darbesini yapan örgütün, kişilerin hangi felsefeyle sahte olarak geldiğini bilmek lazım. Belki o siz okulları görmediniz içinizden çoğunuz ama protokol icabı gittiğimiz de dahi yurtiçinde veya yurtdışında ben gördüm size şunu anlatayım her merdivenin de Atatürk’ ün vecizesi, her duvarda Atatürk’ müzün bütün lafları abartılı bir şekilde tamamen okutuluyor ve her yerde o var. Onun için sahte Atatürkçüyle hakikaten gönlünde Atatürk ilke ve inkılâplarını yaşayanları ve takdir edenleri ayırmak lazım. Otuz kırk sene kendini güzelce saklayan hatta darbe yapan daha önceki komutanlara Allah rahmet eylesin. Geldi geçti yargılamak bize ait değil. Mahkemeler yargıladı. Kenan EVREN’ in bile ihtilaldan sonra neler söylediği kulaklarımızda. Onun için aldanmamak lazım. Aslında hepinizin söylediği söylemlere aynen iştirak ediyorum. Düşünceler kardeşlik birlik beraberlik olması lazım. Bin yıllardır bu topraklarda yaşayan bizler ceddimiz. Bundan sonrada inşallah bin yıllarca ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Türkiye Devleti yaşayacak. Onun için hepimizin uyanık olması lazım. Teşekkür ediyorum.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

           Asker GÜNEŞ, Yüksel ALEV, Meryem BÜKE ve Serpil AKGÜN’ ün  mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Sibel SESSİZ

Katip

Akın ADIGÜZEL

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp