Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.07.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-07-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: TEMMUZ

Oturum

: 10. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

 

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Sibel SESSİZ, Serpil AKGÜN, Asker GÜNEŞ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Yüksel ALEV, Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Meryem BÜKE , Neriman GÜRBÜZ, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile mahalli İdare Birlikleri Norm kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince; düzenlenen dolu kadro cetvel değişikliği hak.(Karar No/56)

          Belediyemizde 657 sayılı yasaya tabi memur personele ait dolu kadroların iptal ve derece değişiklikleri ile ilgili olarak Belediye

 ve  Bağlı  Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince;

düzelenen dolu kadro cetvel değişikliğinin  hazırlanan cetvelin geldiği şekli ile kabulüne, oy birliği ile karar verildi. 

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- İzmir-Çeşme otoyoluna ait kuzeyinde kalan servis yolu üzerinde yer alan parsellerde mevcut 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planının öngörüldüğü yapılaşma koşullarına uyulmak kaydı ile günlük ticaret ve günübirlik turistik tesis yapılabilmesi hak. İmar ve Hukuk Komisyon Raporu(Karar No/57)

          Söz konusu alan içerisinde yer alan ve İzmir-Çeşme Otoyolunun kuzey yönündeki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Yıldırım Kemal caddesine cepheli parsellerde geçerli olmak ve mevcut 1/5000 ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı notlarında yer alan tüm yapılaşma kararlarına uyulmak kaydı ile gürültü ve kirlilik oluşturmayan, imalathane niteliğinde olmayan, gayrisıhhî özellik taşımayan ve halkın günübirlik ihtiyacını karşılamaya yönelik günlük ticaret ve günübirlik tesis yapılabilir şeklinde plan notunun 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı notlarına ilave edilmesine,  Tabiat Varlıklarını Koruma 1 Bölge Komisyonunun onayı alındıktan sonra 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasının  kabulüne  oybirliğiyle  karar verildi.

 

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve Temennisi olan arkadaşım var mı? Buyrun Sayın Tuna TÜRKSEVER.

          Tuna TÜRKSEVER: Atatürk Havalimanı terör saldırısında 44 vatandaşımızı kaybettik. Terör insanlık suçudur. Ülkemizin ferdi olarak devlet büyüklerimizden isteğimiz can ve mal güvenliğimizin sağlanması. 2 Temmuz Sivas Madımak katliamı yıldönümü.. Tam 23 yıl oldu. Alevilere karşı yapılan ayrımcılık ve haksızlıklara son verilmesini temenni ediyoruz. Savaşların ve yıkımların olmadığı  bir dünya istiyoruz. Türk Milletinin  mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.

          BAŞKAN: Başka Dilek ve Temennisi olan arkadaşım var mı? Buyrun. Sayın DUMLU.

          M. Hanefi DUMLU: Atatürk Havalimanı terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İlerki günlerde Ramazan Bayramı var bayramın sağlık ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum. Beyaz vadi projesinin de Narlıderemize hayırlı olmasını diliyorum. Çamtepe  Mahalle muhtarlığına seçilen Ali Kemal BÜLBÜL' e görevlerinde başarılar diliyorum.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Nurhayat KAYA,Akın ADIGÜZEL,Kazım ARDIÇ,İ.Halil KILIÇ,Aydın ÖZDEMİR, Deniz YASEMİN,Yaşar ULUÇAY,Mustafa OĞLAK,Tuğrul YEMİŞÇİ'nin  mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Sibel SESSİZ

Katip

Serpil AKGÜN

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp