Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.04.2016 TARİHLİ MECLİS KARAR ÖZETİ

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-04-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: NİSAN

Oturum

: 6. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Asker GÜNEŞ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

 

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- 5396 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereğince Meclis Birinci Başkan Vekili ve İkinci Başkan Vekillinin gizli oyla belirlenmesi hak. (Karar No/35)

           Belediye Kanununun 19. maddesi uyarınca meclis üyeleri arasından gizli oylama sonucunda Meclis Birinci Başkan Vekilliği görevini yapmak üzere Asker GÜNEŞ (24 kabul oyla), Meclis İkinci Başkan Vekilliği görevini yapmak üzere Mustafa OĞLAK (24 kabul oyla) oybirliği ile seçilmiştir.

2- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereğince Başkanlık Divan Katipliği için iki (2) asil, iki (2) yedek üyenin gizli oyla belirlenmesi hak.(Karar No/36)

          5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi uyarınca meclis üyeleri arasından gizli oylama sonucunda Başkanlık Divan Kâtipliğinde görev yapmak üzere asil üye olarak Sibel SESSİZ ve Akın ADIGÜZEL (24 kabul oyla), yedek üye olarak Tibet FOÇALI ve Serpil AKGÜN (24 kabul oyla) oybirliği ile seçilmiştir.

3- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. Maddesinin (b) bendi uyarınca Encümen Üyeliği görevini yapmak üzere iki Meclis Üyesinin bir yıl için gizli oyla belirlenmesi hak. (Karar No/37)

          5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. Maddesinin (b) bendi uyarınca Meclis Üyeleri arasından bir yıl süre ile Encümen Üyeliğinde görev yapmak üzere gizli oylama sonucunda Meryem BÜKE ve Hüseyin AKDAĞ  (24 kabul oyla) oybirliği ile seçilmiştir.

 

4- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesi gereği bir yıl süre ile aşağıda isimleri belirtilen ihtisas komisyonlarında görev yapmak üzere beşer (5’er) Meclis Üyesi belirlenmesi hak.

a-         Plan ve Bütçe Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

b-        İmar Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

c-         Çevre Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

d-        Hukuk Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

e-         Yerel Gündem -21 Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

f-         Esnaf Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

g-         Gecekondu ve Kentsel Dönüşüm Komisyonuna 5 yenin belirlenmesi,

h-        Sağlık Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

i-          Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

j-         Kadın Erkek Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi,

(Karar No/38)

         5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesi gereğince bir yıl süre ile ihtisas komisyonlarında görev yapmak üzere;

a. Plan-Bütçe Komisyonuna: Tibet FOÇALI, Hakan KILIÇ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY ve Yüksel ALEV oybirliği ile

b. İmar Komisyonuna: Tuna TÜRKSEVER, Memet MALTEPE, Asker GÜNEŞ, Nurhayat KAYA ve Deniz YASEMİN oybirliği ile

c. Çevre Komisyonuna: İbrahim Halil KILIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Esengül KALELİ, Neriman GÜRBÜZ ve Hüseyin AKDAĞ  oybirliği ile

d. Hukuk Komisyonuna: Tibet FOÇALI, Haydar GÜLTEKİN, Akın ADIGÜZEL, Neriman GÜRBÜZ ve İbrahim Halil KILIÇ oybirliği ile

e. Yerel Gündem-21 Komisyonuna: Esengül KALELİ, Hüseyin AKDAĞ, Yüksel ALEV, Neriman GÜRBÜZ ve İbrahim Halil KILIÇ oybirliği ile

f. Esnaf Komisyonuna: Meryem BÜKE, Tibet FOÇALI, Deniz YASEMİN, Yaşar ULUÇAY ve İbrahim Halil KILIÇ oybirliği ile

g. Gecekondu ve Kent Dönüşümü Komisyonuna: Memet MALTEPE, Asker GÜNEŞ, Kazım ARDIÇ, Devrim KIRLANGIÇ ve Yaşar ULUÇAYoybirliği ile

h. Sağlık Komisyonuna: Sibel SESSİZ, Neriman GÜRBÜZ, Esengül KALELİ, Mustafa OĞLAK ve Serpil AKGÜN oybirliği ile

i. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna: Akın ADIGÜZEL, Yüksel ALEV, Esengül KALELİ, Hüseyin AKDAĞ ve Nurhayat KAYA oybirliği ile

j. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna: Sibel SESSİZ, Serpil AKGÜN, Neriman GÜRBÜZ, Meryem BÜKE ve Nurhayat KAYA oybirliği ile

Seçilmişlerdir.

5- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. Maddesi ve kamu idarelerince hazırlanacak faaliyet raporu hakkındaki yönetmelik uyarınca hazırlanan 2016 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi hak.(Karar No/39)

           5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 56. Maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğin 10. Maddesinin 3. fıkrası gereğince hazırlanan 2015 Yılı Faaliyet Raporunun İki AKP Meclis Üyesinin çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabulüne karar verildi.

6- 2015 Mali Yılı Narlıdere Belediyesi Gelir ve Giderlerine ilişkin Denetim Komisyonu Raporunun okunarak meclisin bilgilendirilmesi hak.(Karar No/40)

          5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 25. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma yönetmeliği nin 22. Maddesi gereğince belirtilen süre içerisinde Narlıdere Belediyesinin 2015 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerinin denetimini yapmak üzere Belediye Meclisinin 04.01.2016 tarih ve 2 sayılı kararı ile gizli oyla seçilen Nurhayat KAYA, Serpil AKGÜN, Yüksel ALEV, Meryem BÜKE ve Hüseyin AKDAĞ  görev yapmış olup 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri ile Bunlara İlişkin Hesap Kayıt ve İşlemlerine İlişkin Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclis bilgilendirilmiştir.

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- İzmir ili, Narlıdere ilçesi, Atatürk ve 2. İnönü Mahallesi sınırları içersinde olup 1/1000 ölçekli ilave imar planı kapsamında kalan konut adalarında yüksekliklerin belirlenmesi hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/41)

          İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli ilave imar planına ait plan notlarına “Sadece emsal belirlenmiş konut adalarında emsal değerleri ile Çiğli-Kaklıç Askeri Havalimanı Mânia Planında belirtilen maximum kot değerleri aşılmamak kaydı ile bina yükseklikleri serbest uygulanacaktır.” Şeklinde plan notu ilave edilmesi uygun görülmüş olup, 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasına ilişkin İmar Komisyon raporunun geldiği şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

2- İzmir ili, Narlıdere ilçesi 6653 ada 1 parselde yer alan “Sosyal Tesis Alanına Özel İbaresi” getirilmesi ile ilgili plan değişikliği hakkında kurum görüşleri gelmediği için çalışmaların komisyon gündeminde bırakılması hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/42)

          İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda sosyal tesis olarak belirlenmiş bulunan 6653 ada 1 parselin,  özel sosyal tesis olarak belirlenebilmesi içinGençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden görüş istenmiş olup, sadece Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görüş yazısı gelmiş olup söz konusu taşınmaz üzerinde herhangi bir yatırım bulunmadığı belirtilmiştir. Diğer kurum görüşleri henüz gelmediğinden olayı söz konusu plan değişikliğinin 30 gün daha komisyonumucza incelenmesine ve komisyon gündeminde bırakılmasının  kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

3- 3-    İzmir ili, Narlıdere ilçesi, Sahilevleri Mahallesinde yer alan ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında belediye hizmet alanı olarak öngörülen alanın 5 pafta 74 ada 10 ve 12 parsellerin mülkiyet sınırlarına göre düzeltilmesi hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/43)

          İlçemiz sınırları içerisinde Sahilevleri Mahallesinde yer alan 74 ada 12 parselin batı ve güney kısmı ile 10 parselin doğu ve güney kısmında söz konusu belediye hizmet alanının tam olarak örtüşmediği ve bir miktar mülkiyet kayıklığının olduğu tespit edilmiştir. Belediye hizmet alanı ile mülkiyetler arasındaki kayıklıklarının düzeltilebilmesi için 12 ve 10 parsellerin mülkiyet sınırları esas alınarak belediye hizmet alanı sınırlarının belirlenmesi uygun görülmüş olup, 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasına karar verilen İmar Komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

4- Çiğli ve Kaklıç Askeri Hava Alanı mania planları kapsamında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notlarımıza “Çiğli ve Kaklıç Hava Alanı mania planı sınırlarına isabet eden bölgelerdeki yapılaşmalarda mania kriterlerine uyulacaktır” şeklinde plan notu ilave edilmesi hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/44)

          Milli Savunma Bakanlığı'nın 02.03.2013 tarih ve 3658 sayılı yazısında mânia planının her ölçekteki imar planına işaretlenmesi ve plan hükümlerine” Yapılaşmalarda Mânia Planı Kriterlerine Uyulacaktır” şeklinde plan notunun eklenmesi gerektiği belirtildiği ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 12.08.2011 tarih ve 05/721 sayılı meclis kararı ile onaylanan ilçemize ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonun da söz konusu mânia planının işlenmediği ve plan hükümlerinde mânia planı ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Çiğli ve Kaklıç Askeri Hava Alanı mânia planının öncelikle 1/5000 ölçekli nazım imar planına işlenmesi ve gerekli plan notunun eklenmesi için tavsiye kararı alınması ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine müteakip 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda değişiklik yapılmasına karar verilen İmar Komisyon raporunun geldiği şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

5- İzmir ili, Narlıdere ilçesi, Ilıca Mahallesinde yer alan Zeytin Sokaktan itibaren Erdal İnönü Caddesi üzerinde yaklaşık 74 metrelik olan kısımda UKOME kararına istinaden onaylanan yol projesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına işlenmesi hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/45)

          İlçemiz sınırları içerisinde, Ilıca Mahallesi, Zeytin Sokak ile Narbel ve Narkent Siteleri arasında erişim sağlayan 17.50 metrelik yolun Zeytin sokağa bağlantısından itibaren yaklaşık 74 metrelik kısmına ait olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16.11.2011 tarih ve 2011/459 sayılı UKOME Kararı ile onaylanan ve 14.11.2012 tarih ve 2012/452 sayılı UKOME Kararı ile revize edilen Narbel yolu yol izinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımıza işlenmesi uygun görülmüş olup, 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasına karar verilen İmar Komisyon raporunun geldiği şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

6- Huzur Mahallesi Açelya Sokak üzerinde bulunan Ören Parkının isminin değiştirilerek Diyarbakır Sur’da şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR’ ın adının verilmesi hak. Çevre Komisyonu Raporu(Karar No/46)

          Komisyon Raporunun geldiği şekliyle, Diyarbakır Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR' ın adının Huzur Mahallesi Açelya Sokak üzerinde bulunan Ören Parkının isminin değiştirilerek Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR' ın adının verilmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

7- İzmir ili, Narlıdere ilçesi, 2. İnönü Mahallesi sınırları içerisinde 8137 ada 1 parselin bitişiğinde yer alan ve 1/1000 ölçekli ilave imar planında yeşil alan olarak öngörülen alanın “İbadet Alanı” olarak değiştirilmesi hak. İmar ve Hukuk Komisyonları Raporu

(Karar No/47)

          8137 ada 1 parselin bitişiğinde yer alan yeşil alanın dini tesis alanı olarak ayrılması ile ilgili 1/1000 ölçekli plan değişikliğinin 30.03.2015 tarih ve 29 sayılı imar komisyonu raporu ile uygun görüldüğü ancak imar komisyonu raporunun 01.04.2015 tarihli Belediye Meclisi toplantısında 56 sayılı karar ile komisyon gündeminde kalmasına karar verildiği, söz konusu plan değişikliği ile ilgili hukuk komisyonu tarafından ise “Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde dini tesisler için ayrılması gereken alan büyüklükleri dikkate alınarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunda değişiklik yapılması şeklinde 30.04.2015 tarih ve 38 sayı ile rapor düzenlendiği ve 04.05.2015 tarih ve 70 sayılı meclis kararı ile onaylandığı görülmüştür. Ancak 04.05.2015 tarih ve 70 sayılı Meclis Kararımız İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından incelenmiş ve yürürlükte olan 1/5000 nazım imar planının mevcut hali ile korunmasına karar verilmiştir.

Söz konusu 8137 ada 1 parselin bitişiğinde yer alan yeşil alanın ibadet alanı (cami)  olarak belirlenmesi, taşıt yollarından 5 metre, yaya yollarından 3 metre çekme mesafesi getirilmesi ve yapılaşma koşulu olarak Taks:0.25 Kaks:0.50 getirilmesi uygun görülmüştür.    

Ayrıca,

1-02.10.2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanan Jeolojik-jeoeteknik Etüt Raporunda belirtilen koşullara uyulması zorunludur.

2-İlgili kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınmak kaydı ile ön onaylı projesine göre uygulama yapılacaktır.

3-İbadet Alanı olarak belirlenen alanda yapılacak cami binasına ait minare yüksekliği 18.80 metre’yi aşamaz.

4- İbadet Alanı olarak belirlenen alanda dini kullanımlar dışında (konut, ticaret vb.) yer alamaz.

Şeklinde plan notu getirilmesi uygun görülmüş olup, 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasına karar verilmiş olup maddenin gündemde bırakılmasına oy birliğiyle karar verildi.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve Temennisi olan arkadaşım var mı? Buyurun Sayın AKDAĞ.

          Hüseyin AKDAĞ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz Nisan ayının 23’ ünde Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin tam olarak atıldığı egemenliğin tek bir kişinin üzerinden alınarak halka verildiği 23 Nisan 1923 Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan edilmiştir. Bu vesile ile çocuklarımızın 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlanacağını umuyorum. Teşekkür ediyorum.

          BAŞKAN: Çok teşekkür ediyorum bir eğitimci duyarlılığıyla bunu atlamadınız Hüseyin Bey teşekkürler. Buyurun Sayın YEMİŞÇİ.

          Tuğrul YEMİŞÇİ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım ben de ilk olarak meclisimizin başında yaptığımız Meclis Başkan Vekilliği, Divan Katipliği ve Komisyon Üyeliği seçimleri sonucu yeni görev alan arkadaşlara bu dönem yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. 23 Nisan tabii ki önemli bende o meclisin içinde dört yıl şerefle görev yaptım. İnşallah önümüzdeki dönemde 23 Nisanda ülkemizin daha huzurlu günlere ulaşmasına vesile olur diyorum. Şimdiden ben de bayramımızı kutluyorum.

          BAŞKAN: Çok teşekkür ediyorum Sayın YEMİŞÇİ.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

           Alişan KILIÇ ve  Mustafa OĞLAK'ın mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp