Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

07.03.2016 TARİHLİ MECLİS KARAR ÖZETİ

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 07-03-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: MART

Oturum

: 5. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkan Vekili: Asker GÜNEŞ

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Haydar GÜLTEKİN, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- 5 pafta, 74 ada, 12 parselde bulunan Belediye hizmet alanının mülkiyet sınırına göre düzenlenmesi hak.(Karar No/33)

           İlçemiz sınırları içerisinde Sahilevleri Mahallesinde yer alan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında belediye hizmet alanı sınırlarının, 5 pafta 74 adada bulunan ve 10 ve 12 parsel sınırlarına göre düzeltilmesi hususunda yapılacak plan değişikliği hakkındaki önergenin İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- 2016 Mali yılı bütçesine Ek ödenek (Ek Bütçe) verilmesinin oy birliğiyle kabulü hak. Plan-Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/34)

           31.12.2015 tarih ve 29579 sayılı Resmi Gazetede Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni asgari ücreti 1.273,50.-TL’den, 1.647,00.-TL’ye brüt olarak yükseltilmesi 2016 yılı bütçesinin başlangıç hazırlama ve karara bağlama aşamalarında öngörülmeyen beklenmedik bu fiyat artışı nedeniyle ihalesi yapılan hizmet alımı işleri, Belediyenin bilgi iletişim sisteminin günümüz koşullarında birimler ile diğer kurum ve kuruluşlarla olan irtibatının sağlıklı ve güvenebilir bir şekilde hizmet vermesi dışarıdan gelebilecek siber saldırılara karşı güvenliğinin üst seviyelerde bulunması amacıyla yeniden donanımının sağlanmasının zorunluluğundan, ihtiyaca yetmeyeceği  belli olan eksik ödenekler için Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37.maddesi hükmü gereğince ilişikte bulunan listede belirlenen 1.070.000,00.-TL (Birmilyonyetmişbintürklirası) ek ödeneklerin verilmesi ve bu ödenekler için mülkiyeti Narlıdere Belediyesine ait olan 6533 ada, 6 parselde bulunan dairelerden ikisinin satışından elde edilecek gelir karşılık gösterilmesinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

 

 

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve temennisi olan arkadaşım var mı? Buyurun Hüseyin Bey.

          Hüseyin AKDAĞ: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım bende yarınki günden dolayı birkaç kelime söylemek istiyorum. Büyük şairimiz Nazım Hikmet’in deyimiyle dert ortağımız, hayat arkadaşımız olan kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum ve saygılar sunuyorum.  

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Başka söz almak isteyen, buyurun Tuna Bey

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis 26 yıl önce bugün Cumhuriyet Aydını Gazeteci Yazar Çetin Emeç’i kaybettik. Karanlık güçler tarafından bir suikaste kurban gitmiştir. Fikirleri sonsuza kadar yaşayacaktır ve bizde kendisini unutmadık ve unutmayacağımıza da buradan beyan ediyoruz. Allah rahmet eylesin.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Buyurun Hanefi Bey.

          M. Hanefi DUMLU: Sayın Başkan, Değerli Meclis bende yarın 8 Mart Dünya Kadınlar vesilesiyle bütün kadınlarımıza bütün alanlarda görevlerinde başarılar, sağlık dolu mutluluk dolu günler diliyorum. Teşekkür ediyorum.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

           Abdül BATUR, Hakan KILIÇ, Devrim KIRLANGIÇ, Kazım ARDIÇ, Alişan KILIÇ,  Tuğrul YEMİŞÇİ’nin mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Asker GÜNEŞ

Meclis Başkan Vekili

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp