Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.03.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-03-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: MART

Oturum

: 4. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Asker GÜNEŞ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Alişan KILIÇ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- 2016 yılı belediye bütçesinin T cetvelinde yer alan 1 adet boş şase kamyon (bom) için, 1 adet damperli büyük kamyon ve 2 adet binek araç (otomobil) alınması hak.(Karar No/24)

          Belediyemiz Hizmetlerinde kullandığımız araçların bazılarının yetersiz kaldığı ve bazı araçların ekonomik ömrünü tamamladığından dolayı yedek parça ve sarfiyat giderlerini azaltmak için, 2016 yılı Bütçemizin T cetvelinde yer alan 1 adet boş şase kamyon (Bom) için, 1 adet damperli büyük kamyon ve 2 adet binek aracın (otomobil) Banka Kredisi kullanılarak alınmasının  kabulüne oy birliği ile karar verildi.

2- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 21.01.2016 tarih ve 05.110 sayılı kararına istinaden 8137 ada, 1 parselin batısında yer alan bölgede dini tesis yeri ayrılması hak.(Karar No/25)

          İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15.01.2016 tarih 97509404.301.05.110 sayılı Meclis Kararı göz önünde alınarak 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu gereği 8137 ada, 1 parselin bitişiğindeki alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarında İbadet Alanı olarak belirlenmesi hakkındaki önergenin İmar ve Hukuk Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

3- İlçemize ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notlarına “Yapılaşmalarda mania planı kriterlerine uyulacaktır” şeklinde ekleme yapılması hak. (Karar No/26)

          İlçemiz Narlıdere'nin büyük bir kısmı konumu gereği Çiğli ve Kaklıç Askeri Hava Alanı Mania Planı sınırları içerisine denk gelen bölgelerdeki yapılaşma kriterlerine uyulması için, 22İ-IIb paftasında yer alan Narlıdere Revizyon İmar Planı Plan Notlarına "Çiğli ve Kaklıç Askeri Hava Alanı Mania Planı Sınırlarına İsabet Eden Bölgelerdeki Yapılaşmalarda Mania Planı Kriterlerine Uyulacaktır" plan notunun eklenmesi hakkındaki önergenin İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

4- İzmir Büyükşehir Belediyesinin 16.11.2011 tarih ve 2011/459 nolu UKOME kararı ile onaylanan yol projesinin imar planlarına işlenmesi hak. (Karar No/27)

          İlçemiz sınırları içerisinde, Ilıca Mahallesi, Zeytin Sokak ile Narbel ve Narkent Siteleri arasında erişim sağlayan 17.50 metrelik yolun Zeytin sokağa bağlantısından itibaren yaklaşık 74 metrelik kısmına ait olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16.11.2011 tarih ve 2011/459 sayılı UKOME Kararı ile onaylanan ve 14.11.2012 tarih ve 2012/452 sayılı UKOME Kararı ile revize edilen Narbel yolu yol izi düzenleme revize projesinin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına işlenmesi hakkındaki önergenin İmar Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

5- Ek ödenek (Ek Bütçe) hak.(Karar No/28)

          31.12.2015 tarih ve 29579 sayılı Resmi Gazetede Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni asgari ücreti 1.273,50.-TL’den, 1.647,00.-TL’ye brüt olarak yükseltilmesi 2016 yılı bütçesinin başlangıç hazırlama ve karara bağlama aşamalarında öngörülmeyen beklenmedik bu fiyat artışı nedeniyle ihalesi yapılan hizmet alımı işleri ile Belediyemizin bilgi iletişim sisteminin günümüz koşullarında birimlerimize ve diğer kurum ve kuruluşlarla olan irtibatının sağlıklı ve güvenebilir bir şekilde hizmet vermesi dışarıdan gelebilecek siber saldırılara karşı güvenliğinin üst seviyelerde bulunması amacıyla yeniden donanımının sağlanmasının zorunluluğu doğduğundan; ihtiyaca yetmeyeceği  belli olan eksik ödenekler için Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37.maddesi hükmü gereğince ilişikte bulunan listede belirlenen 1.070.000,00.-TL (Birmilyonyetmişbintürklirası) ek ödeneklerin verilmesi ve bu ödenekler için mülkiyeti Belediyemize ait olan Narlıdere Tapunun 6533 ada, 6 parselde bulunan dairelerimizden ikisinin satışından elde edilecek gelir karşılık gösterilmesi hakkındaki önergenin Plan-Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- İzmir ili, Narlıdere ilçesi, Limanreis Mahallesi 6058 ada, 1 parselde kayıtlı olan ve imar planlarında “Pis Su Pompa İstasyonu” olarak ayrılan taşınmaz ile ilgili gelen kurum görüşleri doğrultusunda alınan 1/5000 ölçekli tavsiye kararı hak. İmar ve Çevre Komisyonları Raporu(Karar No/29)

          İlçemiz sınırları içerisinde Limanreis Mahallesi 6058 ada 1 parselin belediye hizmet alanı olarak belirlenmesi ile ilgili belediyemizin bütçe yetersizliğinden dolayı herhangi bir tasarrufu ve bu yönde alınmış herhangi bir kararı olmadığından dolayı parsel maliklerinin uzun yıllardır süren mağduriyetlerinin giderilebilmesi adına İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5216 sayılı yasanın 7. maddesine göre ilçemize ait 1/5000 ölçekli nazım imar planında gerekli plan değişikliğinin yapılması veya 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği yapılması uygun görülmediği takdirde söz konusu parselin 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Belediye hizmet alanı” olarak belirlenmiş olması nedeni ile gerekli kamulaştırma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması  hakkındaki İmar ve Çevre Komisyon Raporunun geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

2- 2. İnönü ve Atatürk Mahallesini kapsayan 1/1000 ölçekli ilave imar planı sınırları içerisinde yer alan konut adalarında yüksekliğin belirlenmesi ile ilgili çalışmaların komisyon gündeminde bırakılmasının oy birliği ile kabulü hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/30)

           İlçemiz Atatürk ve 2.İnönü Mahallelerinde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli ilave imar planı sınırları içerisindeki konut alanlarında sadece emsal öngörülmüş olup; söz konusu konut alanlarının çoğu bölgeye ait plan notları ve İzmir İmar Yönetmeliğine göre ruhsat alarak yapılaşmış durumda olduğundan, mevcut imar planı üzerinde ruhsatlı yapılaşmalar tek tek belirlenmiş olup söz konusu emsal sınırlaması getirilen konut alanlarında yüksekliklerin belirlenmesine yönelik incelemeler devam ettiğinden, komisyon gündeminde devamının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

3- İzmir ili, Narlıdere ilçesi 6653 ada 1 parselde yer alan “Sosyal tesis alanına özel ibaresi getirilmesi ile ilgili plan değişikliği hakkında kurum görüşleri gelmediği için çalışmaların komisyon gündeminde bırakılmasının oy birliği ile kabulü hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/31)

          ilçemiz sınırları içerisinde yer alan ve yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda sosyal tesis olarak belirlenmiş bulunan 6653 ada 1 parselin, özel sosyal tesis olarak belirlenebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının İl Müdürlüklerinden kurum görüşü istenmiş olup, sadece Ale ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden görüş yazısı gelmiş olup söz konusu taşınmaz üzerinde herhangi bir yatırım planı bulunmadığı belirtilmiştir. Diğer kurum görüşleri henüz gelmediğinden talep edilen plan değişikliğine yönelik incelemeler devam ettiğinden komisyon gündeminde devamının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

 

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

1- Narlıdere'de yaşayan ve Diyarbakır Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR'ın adının Narlıdere'de bir parka verilmesi hak.(Karar No/32)

          Diyarbakır Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR'ın adının, Narlıdere ilçemizde bir parka verilmesini hakkındaki gündem dışı verilen önergenin önce gündeme alınmasının kabulüne, gündeme alınan önergenin görüşülmek üzere Çevre Komisyonuna havalesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.       

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve temenniler bölümünde görüş bildirmek isteyen arkadaşım var mı? Buyurun Sayın TÜRKSEVER.

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis yine geçtiğimiz günler içersinde Meclis Üyemiz Sayın Serpil AKGÜN ve eşi Halil AKGÜN’ün abisi Burhan AKGÜN vefat etti. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Ayrıca yine Meclis Üyemiz Sayın Hakan KILIÇ’IN 2 Şubat da bir oğlu dünyaya geldi. Adı Ozan Ali ona da hayırlı olsun Allah uzun ömürler versin diyoruz. Yine de siz meclisi açarken yaptığınız gibi Narlıdere’miz de ikamet eden Diyarbakır surda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan KAÇAR’a da Narlıdere Belediyesi Meclis Üyeleri olarak Allahtan rahmet acılı ailesine de başsağlığı diliyoruz.

          BAŞKAN: Teşekkür ediyorum. Başka bir dilek ve temennisi olan arkadaşım mı? Buyurun.

          Alişan KILIÇ: Sayın Başkan, Değerli Meclis ve saygı değer konuklar hepinizi saygı ile selamlıyorum. Biliyorsunuz önümüzdeki hafta Salı günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya kadınlar günü 1857 de ilk defa Amerika’da dokuma işçilerinin grevi ile başlamıştır. Daha sonra 1921’den itibaren kutlanmaya başlanmış, Türkiye de 1977’den itibaren kutlanmıştır. Tüm kadınlarımıza hayırlı olsun diyorum. Ancak Başkandan temennimiz belediyemizde maalesef kadın yöneticilerimiz çok az baktım sadece Hukuk İşleri Müdürümüz bayan inşallah bayan arkadaşlarımız bundan sonra belediyenin yönetim kadrolarında, idareci kadroda müdür kadrosunda daha fazla yer verilir. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

          BAŞKAN: Çok teşekkür ederim Sayın KILIÇ önerileriniz için. Daha çok geçmiş dönemlerde vardı bizde yöneticiler ama hepsi emekli oldu. Kadınların olduğu yerde güzellik vardır, huzur vardır, mutluluk vardır. Onun için ben bir kez daha Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Gelecek hafta zaten kutlayacağız. Değerli Arkadaşlarım, böylece dilek ve temenniler de bitti

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Meclis eksiksiz toplandığından sonraki meclisin gün ve saatinin belirlenmesi maddesine geçildi.

VIII- BİR SONRAKİ MECLİSİN GÜN VE SAATİNİN BELİRLENMESİ

          07.03.2016 tarih, saat: 17.00'da toplanılmasının kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

IX- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp