Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

01.02.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 01-02-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: ŞUBAT

Oturum

: 3. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, Yüksel ALEV, İ. Halil KILIÇ, Hüseyin AKDAĞ, Aydın ÖZDEMİR, Meryem BÜKE , Deniz YASEMİN, Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Memet MALTEPE, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

          Başkanlıktan Verilen Önerge bulunmadığından Komisyondan Gelen Raporlar Bölümüne geçilmiştir.

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- 1/1000 Ölçekli uygulama imar planına göre ilçemiz sınırları içerisinde Limanreis Mahallesinde yer alan 1033 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13 parseller ile 1035 ada 1-2-3-4-5-6-7-10-11-12-13 parseller ve 1034 ada 1-2-3-5-6-7-8-9-10-13 parseller Ayrık Nizam 2 katlı imar adalarının sadece mülkiyet sınırları dikkate alınarak düzeltilmesi yönünde yapılan plan değişikliğinin oybirliği ile kabulü hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/19)

          Komisyon raporunun geldiği şekliyle, 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre mevcut imar adaları ile mülkiyet sınırları arasında doğu ve güney yönünde kayıklıklarının olduğu tespit edilen 1033-1034 ve 1035 nolu adaların mülkiyet sınırları esas alınarak imar adalarına ait hatların düzeltilmesinin ve 5216 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

2- Limanreis Mahallesi 6058 ada 1 parselde kayıtlı olan Pis Su Pompa istasyonu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU Genel Müdürlüğünden görüş yazısı gelinceye kadar komisyon gündeminde bırakılmasının oybirliği ile kabulü hak. İmar ve Çevre Komisyonları Raporu(Karar No/20)

          Komisyon raporunun geldiği şekliyle, İlçemiz sınırları içerisinde Limanreis Mahallesi 6058 ada 1 parselde kayıtlı olan ve meri imar planlarımızda Pis Su Pompa İstasyonu olarak belirlenmiş taşınmazın, belediye hizmet alanı (pis su pompa istasyonu) olarak kullanılmasına ihtiyaç olup, olmadığı hususlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzsu Genel Müdürlüğünden görüş sorulması uygun görülmüş olup, gelecek olan kurum görüşleri ile birlikte değerlendirilmek üzere talep edilen plan değişikliğine yönelik incelemeler devam ettiğinden komisyon gündeminde devamının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

3- 2. İnönü ve Atatürk Mahallesini kapsayan 1/1000 ölçekli ilave imar planında yer alan emsalli konut adalarında yüksekliklerin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ettiğinden komisyon gündeminde bırakılmasının oybirliği ile kabulü hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/21)

           Komisyon raporunun geldiği şekliyle, İlçemiz Atatürk ve 2.İnönü Mahallesinde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli ilave imar planı sınırları içerisindeki konut alanlarında sadece emsal öngörülmüş olup; söz konusu konut alanlarının çoğu bölgeye ait plan notları ve İzmir İmar Yönetmeliğine göre ruhsat alarak yapılaşmış durumdadır. Mevcut imar planı üzerinde ruhsatlı yapılaşmalar tek tek belirlenerek, söz konusu emsal sınırlaması getirilen konut alanlarında yüksekliklerin belirlenmesine yönelik incelemeler devam ettiğinden, komisyon gündeminde devamının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

4- Vefat eden Çamtepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin SERBEŞ' in adının Çamtepe Mahallesindeki bir parka veya yeşil alana verilmesi hakkındaki yazılı önergenin oybirliği ile kabulü hak. Çevre Komisyonu Raporu(Karar No/22)

          Komisyon raporunun geldiği şekliyle, 2015 yılının son haftasında vefat eden Çamtepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin SERBEŞ' in adının, Çamtepe Mahallesi Uludağ Sokak ve Özlem Sokak arasında kalan, üç parçadan oluşan ve imar planında tanımlı bulunan yeşil alanların bütününe verilmesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

5- 6653 ada 1 parselin özel sosyal tesis alanı olarak belirlenmesi konusunun Kurumlardan görüş yazısı cevabı gelinceye kadar komisyon gündeminde bırakılmasının oybirliği ile kabulü hak. İmar Komisyonu Raporu(Karar No/23)

          Komisyon raporunun geldiği şekliyle, İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda sosyal tesis olarak belirlenmiş bulunan 6653 ada 1 parselin, özel sosyal tesis olarak belirlenebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının İl Müdürlüklerinden kurum görüşü istenmiş olup, gelecek olan kurum görüşleri ile birlikte değerlendirilmek üzere talep edilen plan değişikliğine yönelik incelemeler devam ettiğinden komisyon gündeminde devamının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

          Yazılı veya sözlü önerge olmadığından Dilek ve Temennilere geçildi.

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

          BAŞKAN: Dilek ve temennisi olan var mı? Sayın TÜRKSEVER buyurun.

          Tuna TÜRKSEVER: Sayın Başkan, Değerli Meclis, öncelikle meclisimize katılan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın Şahin FIRAT’ a ve Ak Parti İlçe Başkan Vekili Orhan GÖKSU’ ya hayırlı olsun diyoruz, hoş geldiniz diyoruz. Ayrıca Nar-Bel İmar Teknik ve Turizm Hizmetleri Ltd. Şti. Müdürümüz Sayın Ali GÖKDERMEN’ e de verdiği brifing için teşekkür ediyoruz. Değerli Arkadaşlar 37 yıl önce bugün 01 Şubat 1979 yılında bir suikast sonucu Sayın Abdi İPEKÇİ’ yi kaybettik. Galatasaray Lisesi mezunu çeşitli gazetelerde görev yaptı. En son Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığı sırada bir suikasta kurban gitti. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkesinin bağımsızlığını savunan bir gazeteciydi. 1980 yılında anısı için Türkiye-Yunanistan arasında ortak bir çalışma çerçevesinde iki yılda bir verilmek üzere Abdi İİPEKÇİ barış ve Dostluk Ödülü konuldu. Bu değerli gazeteci-yazar, köşe yazarı büyüğümüze, Sayın Abdi İPEKÇİ’ ye Allahtan rahmet diliyoruz, ruhu şad olsun.

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Asker GÜNEŞ, Devrim KIRLANGIÇ, Alişan KILIÇ, Yaşar ULUÇAY ve Tibet FOÇALI’ nın mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp