Meclis Karar Özetleri Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

06.01.2016 Tarihli Meclis Karar Özeti

T.C.

İZMİR İLİ

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi

: 06-01-2016

Dairesi

: YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Karar Nosu

: 2016

Konusu

: KARAR ÖZETLERİ

Dönemi

: OCAK

Oturum

: 2. BİRLEŞİM 1. OTURUM

 

MECLİS OTURUMUNDA BULUNANLAR

 

Meclis Başkanı: Abdül BATUR

Meclis Üyeleri:Akın ADIGÜZEL, Sibel SESSİZ, Asker GÜNEŞ, Esengül KALELİ, Nurhayat KAYA, Yüksel ALEV, Hüseyin AKDAĞ, Meryem BÜKE , Neriman GÜRBÜZ, Serpil AKGÜN, Yaşar ULUÇAY, Memet MALTEPE, Tibet FOÇALI, Mustafa OĞLAK, Tuğrul YEMİŞÇİ, M. Hanefi DUMLU

I- MECLİS AÇILIŞI

          Meclisin açılışı oybirliği ile kabul edildi.

II- GEÇMİŞ KARAR ÖZETLERİNİN OKUNUP OYLANMASI

          Meclis üyelerimize gönderilen geçmiş karar özetleri ile ilgili, değişiklik talebi olmadığından Oybirliği ile kabul edildi.

III- BAŞKANLIKTAN VERİLEN ÖNERGELER

1- Zabıta Personeline ödenmekte olan fazla mesai çalışma ücretinin 2016 yılı K cetveline göre belirlenmesi hak. (Karar No/13)

          Önergenin geldiği şekliyle, Zabıta Personeline ödenmekte olan fazla mesai çalışma ücretinin, 2016 yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu gereği 23.12.2015 tarih 29571 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan K Cetvelinde tavan ücreti şeklinde belirlenen 569,00.- Türk Lirası olarak kabulüne oy birliği ile karar verildi.

2- 6653 ada 1 parselin özel sosyal tesis alanı olarak belirlenmesi hak.(Karar No/14)

          1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda sosyal tesis olarak belirlenmiş bulunan 6653 ada 1 parselin özel sosyal tesis alanı olarak belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesinin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

3- 2. İnönü-Atatürk-Çatalkaya-Narlı Mahallelerini kısmen kapsayan 43 hektarlık alanda 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında,  hak sahipliği tespiti ve taşınmazların değerinin tespiti için Kıymet Takdir Komisyonunda Meclisce belirlenecek 2 üyenin görevlendirilmesi hak.(Karar No/15)

          2. İnönü - Atatürk, Çatalkaya - Narlı mahallelerini kısmen kapsayan 43 hektarlık alanda 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, hak sahipliği tespiti ve taşınmazların değerinin tespiti için, Meclis Üyelerinden Memet MALTEPE ve Asker GÜNEŞ' in Kıymet Takdir Komisyonunda görev yapmalarının kabulüne oy birliği ile karar verildi.

IV- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

1- Asansörlerin periyodik kontrollerinin sağlanması için Bakanlıkça belirlenen taban ve tavan ücretlerden sadece taban ücret üzerinden %10’unu Belediyemizin Protokol yapacağı Muayene Kuruluşundan ‘Periyodik Kontrol Ücreti’ alarak Belediyemizin göstereceği ilgili hesaba yatırılmasına oybirliği ile kabulü hak. Plan-Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/16)

          İlçede yer alan asansörlerin işletme, bakım ve periyodik kontrollerinde belediyenin yüklenmiş olduğu sorumluluk çerçevesinde, asansörlerin yerinde denetimini sağlamak amacıyla sağlanacak teknik personel araç, gereç ve diğer giderler göz önünde bulundurularak, Bakanlıkça belirlenen taban ve tavan ücretlerden, Narlıdere Belediyesinin protokol yapacağı muayene kuruluşundan sadece taban ücret üzerinden %10’unu ‘Periyodik Kontrol Ücreti’ alarak, belediyenin göstereceği ilgili hesaba üçer aylık dilimler halinde yatırılmasına ilişkin Komisyon Raporunun geldiği şekli ile kabulüne; oy birliği ile karar verildi.

2- Nar-Bel İmar Teknik Tur. San. Ltd. Şti.’ nin sermayesinin artırılmasının oybirliği ile kabulü hak. Plan-Bütçe Komisyon Raporu(Karar No/17)

          Belediyemizin tam hissesine sahip olduğu Nar-Bel İmar Teknik Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin tüzüğünde belirtilen faaliyetlerini sürdürebilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Vergi Dairesi ödemelerini yapabilmesi için 8.000.000,00.-TL (Sekiz Milyon Türk Lirası)  olan sermayesinin, 1.500.000,00.-TL (Bir Milyon Beşyüz Bin Türk Lirası) arttırılarak 9.500.000,00.-TL’ ye (Dokuz Milyon Beşyüz Bin Türk Lirası) çıkartılmasına ve ödenecek sermayenin Belediye Başkanının uygun göreceği zamanlarda Belediye bütçemizin ilgili tertibinden Nar-Bel İmar Teknik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ödenmesi konusundaki Komisyon raporunun geldiği şekli ile kabulüne; oy birliği ile karar verildi.

V- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELER

1- Narlıdere'deki okullarda eğitim gören, başarılı, maddi olanakları kısıtlı öğrencilerin desteklenmesi hak.(Karar No/18)

          Narlıdere'deki okullarda eğitim gören, başarılı, maddi olanakları kısıtlı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla; 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının birinci yarısında almış olacakları karnelere göre değerlendirilerek, Belediye bünyesinde bulunan kurslardan çocuğun tercihine göre faydalandırılması hakkındaki gündem dışı verilen önergenin gündeme alınmasının kabulüne, gündeme alınan önergenin kabulüne oybirliği ile karar verildi.                   

VI- DİLEK VE TEMENNİLER

 

VII- MAZERETLERİN GÖRÜŞÜLÜP OYLANMASI

          Hakan KILIÇ, Tuna TÜRKSEVER, Devrim KIRLANGIÇ, Haydar GÜLTEKİN, Kazım ARDIÇ, İ. Halil KILIÇ, Alişan KILIÇ, Aydın ÖZDEMİR, Deniz YASEMİN' in mazeretlerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

VIII- OTURUMA SON VERİLMESİNİN MÜZAKERESİ VE KABULÜ

          Oturuma son verilmesinin kabulüne Oybirliği ile karar verildi.

 

Abdül BATUR

Meclis Başkanı

Akın ADIGÜZEL

Katip

Sibel SESSİZ

Katip

 

 

Narlıdere Belediyesi Sosyal Medya Hesapları

  • Narlıdere Facebook
  • Narlıdere Instagram
  • Narlıdere Twitter
  • Narlıdere Youtube
  • Narlıdere Whatsapp